Dressuurhengst

Imposantos

Multi-kampioen Imposantos: Finalist in Lichte Tour Nürnberger Burg-Pokal 2021, Nederlands kampioen ZZ-zwaar, winnaar Pavo Cup 2018 en 2019, winnaar VSN Trofee en winnaar KWPN Anemome Hengstencompetitie 2018, 2019 en 2020. Imposant!

Omdat de lijst met resultaten van Imposantos, het meest succesvolle dressuurpaard van de I-jaargang, nog veel langer is dan hierboven gaan we nog even door!

Kleur: Zwart

Maat: 1.74m

Geboren: 2013

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover, Westfalen

Dekgeld: € 1.500,- excl. BTW

Lichte Tour

Afgelopen jaar is Imposantos met succes in de Lichte Tour uitgebracht. Zo plaatste hij zich voor de finale tijdens Jumping Amsterdam 2022. Mooier nog waren de resultaten in Duitsland. Daar won Bart met Imposantos de kwalificatie van de Nürnberger Burg-Pokal en plaatste zich daarmee voor de finale van de prestigieuze wedstrijdenreeks voor de beste Lichte Tour-paarden van Duitsland.

Zoon aangewezen voor KWPN verrichtingsonderzoek

Uit zijn eerste jaargang is Imposantos-zoon Orlando (m.Kim van Fellini x Jacorde) in Ermelo aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Dit jaar zullen de oudste dochters van Imposantos hun opwachting maken op de keuringen.

ZZ-Zwaar kampioen

Imposantos werd in september 2020 met overmacht kampioen in het ZZ-Zwaar tijdens het NK Dressuur. Dat was een mooie opmaat naar het WK voor zevenjarige dressuurpaarden in Verden waarvoor hij met Bart Veeze geselecteerd was. Vanwege de Corona-pandemie kon het WK in december 2020 niet doorgaan.

Veulen verkocht voor recordbedrag

Imposantos en zijn dochter Imagination (mv.Fürst Heinrich) haalden in de zomer van 2020 de krantenkoppen en werden genoemd op veel websites, nadat het merrieveulen in de online veiling van het Oldenburgs Verband voor een recordbedrag werd verkocht. Sisi Max-Theuer kocht Imagination voor het bedrag van €137.500.

Verrichtingstopper

In het najaar van 2017 was Imposantos verrichtingstopper bij het KWPN met 89 punten. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.

De laatste regel van de verrichtingsrapportage was dan ook: ‘Als dressuurpaard heeft Imposantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel’.

Veulens van Imposantos

In 2019 zijn de eerste veulens van Imposantos geboren. Een samenvatting van de afstammelingenrapportage van het KWPN:

Imposantos toonde een collectie goed ontwikkelde, langgelijnde veulens. De veulens hebben een aansprekende voorhand met een goed gevormde, lange hals. De stap heeft een goede takt en een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf hebben de veulens doorgaans een ruim voldoende tot goede ruimte waarbij ze een goede souplesse, ruim voldoende balans hebben. In galop tonen de thuis gescoorde veulens een ruim voldoende tot goede souplesse en ruimte.

Afstamming

Vader Wynton is door Madeleine Witte-Vrees met succes uitgebracht in de Grand Prix. In de fokkerij is de Jazz-zoon bekroond met het keurpredicaat door zijn goede prestaties in de fokkerij. Twaalf goedgekeurde zonen staan in de Horsetelex.nl-database, vijf nakomelingen zijn in de Grand Prix gestart en meer dan 35 kinderen van Wynton zijn in de Lichte Tour gestart. 

Imposantos is gefokt door Willy Wijnen, in 2019 KWPN-Dressuurfokker van het Jaar, uit de elitemerrie Zarina (v.Krack C), die naast een uitstekende IBOP in de Z-dressuur is gestart. Naast Imposantos bracht de merrie een Z-nakomeling van Lord Loxley. 

Grootmoeder Barina (Sultan x Epigoon) is één van de beste fokmerries van de afgelopen decennia. Ze bracht de goedgekeurde hengst Landeur, de Grand Prix-dressuurpaarden Tarina (v.Jazz) en Warina (v.Sir Sinclair), het Grand Prix springpaard Untouchable (v.Baloubet du Rouet) en meerdere nakomelingen boven Z-niveau. Ook in tweede generatie zien we Barina’s invloed bij de goedgekeurde hengst Tolando (v.Krack C), de Grand Prix paarden Erina (v.Jazz), Al Capone (v.Oklund), ’s werelds beste springpaard van 2019 Explosion W (v.Chacco Blue) en tientallen succesvolle sportpaarden. In onderstaande banner naar Horsetelex.nl vindt je alle moederlijngegevens.

Fokker: W. Wijnen, Berlicum
Eigenaar: Theo Driessen, Heelsum

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl