Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Imposantos

Multi-kampioen Imposantos: KNHS kampioen Lichte Tour 2022, finalist in Lichte Tour Nürnberger Burg-Pokal 2021, Nederlands kampioen ZZ-Zwaar, winnaar Pavo Cup 2018 en 2019, winnaar VSN Trofee en winnaar KWPN Anemome Hengstencompetitie 2018, 2019 en 2020. Imposant!

Omdat de lijst met resultaten van Imposantos, het meest succesvolle dressuurpaard van de I-jaargang, nog veel langer is dan hierboven gaan we nog even door!

Kleur: Zwart

Maat: 1.74m

Geboren: 2013

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover, Westfalen

Dekgeld: € 1.500,- excl. BTW

Grand Prix

In 2023 behaalden Bart Veeze en Imposantos goede resultaten in de verkorte Grand Prix in Duitsland. Imposantos won in 2022 met Bart Veeze met overmacht goud op het NK Dressuur in de Lichte Tour. Inmiddels hebben ze de overstap gemaakt naar de Zware Tour met overwinningen in Duitsland. De voorbereidingen voor deelname aan de Grand Prix lopen volgens plan. Bart neemt zijn tijd met Imposantos, totdat het zover bevestigd is dat er mooie scores op het hoogste niveau uitkomen.

Veel titels

Imposantos werd in september 2020 met kampioen in het ZZ-Zwaar tijdens het NK Dressuur. Dat was een mooie opmaat naar het WK voor zevenjarige dressuurpaarden in Verden waarvoor hij met Bart Veeze geselecteerd was. Vanwege de Corona-pandemie kon het WK 2020 echter niet doorgaan. 

In het najaar van 2017 was Imposantos verrichtingstopper bij het KWPN met 89 punten. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.

De laatste regel van de verrichtingsrapportage was dan ook: ‘Als dressuurpaard heeft Imposantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel’.

Nakomelingen

In 2019 zijn de eerste veulens van Imposantos geboren. Een samenvatting van de afstammelingenrapportage van het KWPN:

Imposantos toonde een collectie goed ontwikkelde, langgelijnde veulens. De veulens hebben een aansprekende voorhand met een goed gevormde, lange hals. De stap heeft een goede takt en een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf hebben de veulens doorgaans een ruim voldoende tot goede ruimte waarbij ze een goede souplesse, ruim voldoende balans hebben. In galop tonen de thuis gescoorde veulens een ruim voldoende tot goede souplesse en ruimte.

Afstamming

Vader Wynton is door Madeleine Witte-Vrees met succes uitgebracht in de Grand Prix. In de fokkerij is de Jazz-zoon bekroond met het preferentschap door de goede prestaties van zijn nakomelingen. Twaalf goedgekeurde zonen van Wynton staan in de Horsetelex.nl-database, twaalf nakomelingen zijn in de Grand Prix gestart en meer dan 50 kinderen van Wynton zijn in de Lichte Tour. 

Imposantos is gefokt door Willy Wijnen, in 2019 KWPN-Dressuurfokker van het Jaar, uit de elitemerrie Zarina (v.Krack C), die naast een uitstekende IBOP in de Z-dressuur is gestart. Naast Imposantos bracht de merrie een Z-nakomeling van Lord Loxley. 

Grootmoeder Barina (Sultan x Epigoon) is één van de beste fokmerries van de afgelopen decennia. Ze bracht de goedgekeurde hengst Landeur, de Grand Prix-dressuurpaarden Tarina (v.Jazz) en Warina (v.Sir Sinclair), het Grand Prix springpaard Untouchable (v.Baloubet du Rouet) en meerdere nakomelingen boven Z-niveau. Ook in tweede generatie zien we Barina’s invloed bij de goedgekeurde hengst Tolando (v.Krack C), de Grand Prix paarden Erina (v.Jazz), Al Capone (v.Oklund), Olympisch kampioen Explosion W (v.Chacco Blue) en tientallen succesvolle sportpaarden. 

In de link naar Horsetelex.nl vind je alle moederlijngegevens

Fokker: W. Wijnen, Berlicum
Eigenaar: Theo Driessen, Heelsum

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl