Dressuurhengst

Kilian

De in Hannover gefokte en goedgekeurde Kilian is in het najaar van 2018 bij het KWPN ingeschreven met maar liefst 84.5 punt met 9’s voor de galop en rijdbaarheid & bewerkbaarheid, 8,5-en voor stap en aanleg al dressuurpaard en 8-en voor draf, souplesse en houding en balans.

Zijn instelling en goede achterbeengebruik maken hem zeer interessant voor de Nederlandse fokkerij.

Kleur: Zwart

Maat: 1.70m

Geboren: 2015

Stamboek: Hannover, KWPN

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Passage uit het onderzoeksrapport van het KWPN

Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zicht door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en wort met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechniek en zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Afstammelingenrapportage
Van de 20 geregistreerde veulens werden er in 2020 16 lineair gescoord door KWPN-inspecteurs voor het afstammelingenonderzoek. Daaruit blijkt dat zijn veulens over bijzonder veel souplesse beschikken.

Rapport

“De veulens van Kilian zijn ruim voldoende van ontwikkeling, ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en hebben een goede uitstraling. De hals is in het algemeen ruim voldoende van lengte en bespiering, de hals is goed van vorm met een iets lichte hoofdhalsverbinding. De schouder is goed gelegen. De rug is doorgaans goed van bespiering, een enkele keer wat week. De lendenen zijn goed van lengte en bespiering. De croupe is voldoende tot ruim voldoende van lengte en meerdere keren duidelijk hellend van ligging. Het voorbeen en achterbeen zijn correct gesteld, het fundament is een fractie fijn en hard van kwaliteit. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens een ruim voldoende tot goede ruimte, kracht en balans, en veel tot zeer veel souplesse. In galop tonen de veulens een ruim voldoende tot goede ruimte, afdruk en balans, en hebben ze veel tot zeer veel souplesse.”

Afstamming

Van Kilian’s vader Sir Donnerhall I zijn meer dan 40 nakomelingen in de Grand Prix geklasseerd. Niet voor niets dat we de zoon van Sandro Hit in de top 15 van de WBFSH-ranking tegenkomen. Met meer dan 100 goedgekeurde zonen neemt zijn invloed in de Europese dressuurfokkerij steeds meer toe. Zijn nafok valt op door de bereidheid om te werken en de elasticiteit.

Niet minder bekend is Kilian’s grootvader De Niro, die al sinds jaar en dag de dressuurindexen aanvoert. Hij was jarenlang de onbetwiste nummer 1 van de wereld. Zijn dochter Darina bracht naast Kilian ook zijn volle broer Schneefuss, die bij het Hannoveraanse Verband is goedgekeurd. Overgrootvader is de volbloed Prince Thatch xx, die het met 12 Grand Prix-nakomelingen heel goed heeft gedaan in de Duitse dressuurfokkerij.

Fokker: Gattermann, Hamburg
Eigenaar: Theo Driessen, Heelsum

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl