Dressuurhengst

Malo

Malo werd in 2020 in Den Bosch aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.  In het voorjaar van 2021 zal de zoon van Toto jr. hier aan deelnemen.

Kleur: Zwart

Maat: 1.66m

Geboren: 2018

Stamboek: KWPN

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek

Malo liet zich tijdens de keuring in Ermelo en Den Bosch met veel afdruk en houding zien en beschikt over drie sterke basisgangen met een goede ruimte en veel elasticiteit. In combinatie met zijn correcte en aansprekende model leverde dat de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op.

Afstamming

Malo is gefokt uit één van de vooraanstaande Nederlandse dressuurstammen, die van Daula. Deze merrielijn – die tot bloei kwam in de stal van Ab Barneveld –  leverde de goedgekeurde hengsten For Gribaldi en Hierarch, vele topmerries op keuringen en in de aanlegtesten én succesvolle paarden in de Grand Prix en op Lichte Tour niveau.

Malo is de eerste nakomeling van de ster d-oc merrie Ivana Daula GR. De merrie valt op door haar zeer goede stap en is zelf ook in de sport uitgebracht. Haar vader Desperado is met Emmelie Scholtens een vaste waarde in het Nederlandse team en bijzonder succesvol op het hoogste niveau. Hij voegt het topbloed van Vivaldi, Havidoff en Ferro toe aan de al interessante pedigree van Ivana Daula GR. 

Grootvader Don Primaire kwam succesvol uit in de Grand Prix, zoals veel paarden met de combinatie Donnerhall en Pik Bube I de afstamming. Overgrootvader Glendale zien we twee keer in de pedigree van Malo. Hij is namelijk ook de grootvader van legende Totilas, de vader van Malo’s vader Glock’s Toto Jr. De dubbele invloed van Donnerhall in de afstamming van Malo zien we via de Grand Prix-hengst Desperados FRH, via zijn vader De Niro een kleinzoon van Donnerhall.

Toto jr. kreeg uit zijn eerste jaargang drie zonen goedgekeurd en leverde vele goed scorende dochters op de keuringen. Ook onder het zadel heeft de zwarte hengst uit de stallen van Glock in Oosterbeek de talenten van zijn vader Totilas meegekregen. Dat bewees hij in 2020 met goud op het NK Dressuur in de Grand Prix. Inmiddels is Toto jr. vastgelegd door het N.O.P. met het oog op de Olympische Spelen in Tokio.

Fokker: E. Lubbers, Bruchterveld
Eigenaar: Theo Driessen, Heelsum

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl