Springhengst

Manchester Red Wine

Manchester Red Wine ontdekten we als tweejarige via zijn Poolse fokker Margorzata Siergiej. We hebben hem voorbereid voor de KWPN-hengstenkeuring waar hij zich alle keren met veel overtuiging liet zien. Hij sprong met veel souplesse, uitstekende manieren en veel vermogen. Mede door zijn aansprekende, mooie model en zijn interessante afstamming wees de commissie hem aan voor het verrichtingsonderzoek.

Kleur: Bruin

Maat: 1.70 m

Geboren: 2017

Stamboek: KWPN

Dekgeld: € 850,- excl. BTW

Met 81,5 punten niet overgewaardeerd

Manchester Red Wine is in de omgang, in de training en onder het zadel een heel fijn meewerkende hengst met een plezierig karakter. In de voorbereiding op het verrichtingsonderzoek toonde Manchester zich thuis al een talentvol springpaard. Het vertrouwen dat we in hem hadden heeft Manchester Red Wine in Ermelo waargemaakt. We vinden zelfs dat hij niet overgewaardeerd is met 81,5 punten.  

We denken dat Manchester Red Wine echt wat toe kan voegen in de fokkerij en ook in de sport ver kan komen!

Verrichtingscijfers

 • Stap                            7,00
 • Draf                             7,00
 • Houding en balans   7,00
 • Galop (2x)                  8,00
 • Reflexen (2x)             8,00
 • Techniek (2x)             8,50
 • Vermogen                  8,50
 • Rijdbaarheid              8,00
 • Instelling                    8,00
 • Aanleg als springpaard 8,00
  Totaal                          81,50

Onderzoeksrapport

“Manchester Red Wine is een eerlijke, laconieke en sympathieke hengst met ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, heeft een goede ruimte, changeert makkelijk en is iets op de voorhand. Manchester Red Wine springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een goede voorbeentechniek en ruim voldoende tot veel ruggebruik. Manchester Red Wine lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Manchester Red Wine veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.”

Afstamming

Vader Aganix du Seigneur was onder Jos Lansink een grote belofte tot en met het hoogste niveau. Een blessure belemmerde zijn sportloopbaan. In de fokkerij ontpopt Aganix zich tot een top-vererver. Op de Horsetelex-ranking met nakomelingen tot en met 9 jaar staat hij op de derde plaats. Niet voor niets dat de voshengst de afgelopen jaren populair is onder de fokkers en zijn nakomelingen voor goede prijzen verkocht zijn op veilingen.

Manchester’s moeder Delight W is een dochter van de vermogende Holsteiner Clearway, die we kennen als international op 1.55m niveau en vader is van tientallen Grand Prix-paarden. Haar oudste zoon Highlight W (v.Berlin) is 1.30m geklasseerd.

Grootmoeder Rockella-S presteerde op 1.50m niveau in de internationale sport. Ze bracht van Harley VDL het 1.35m springpaard I-Rock Flower. Overgrootmoeder Mayflower (Carolus I x Caletto I) bracht naast Rockella-S nog vier internationaal presterende paarden.

Deze tak van de Holsteiner stam 7126 gaat terug op de merrie Urbine, de grootmoeder van de bekende hengst Burggraaf.

Fokker: Margorzata Siergiej in Polen
Eigenaar: Stal Brinkman en Bart Blauwgeers

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl