Springhengst

Panenka de Kalvarie

Panenka de Kalvarie is vorig jaar met succes internationaal gestart bij de jonge paarden. Hij valt daarbij op door zijn instelling en mooie manier van springen. Op basis van zijn prestaties is de zoon van Comme Il Faut definitief goedgekeurd bij Zangersheide. 

Kleur: Bruin

Maat: 1.70m

Geboren: 2015

Stamboek: Zangersheide

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Goede indruk gemaakt tijdens goedkeuring Zangersheide

De BWP-gefokte Panenka de Kalvarie maakte tijdens zijn goedkeuring bij Zangersheide heel veel indruk met zijn springvermogen, zijn inzet, reflexen en bijzonder goede techniek tijdens het vrij springen. Hij beweegt met veel lichaamsgebruik en zijn galop kenmerkt zich door ruimte, afdruk en balans.

Daarbij heeft de goed ontwikkelde aansprekende zoon van Comme Il Faut een prachtig, langgelijnd hoogbenig model met veel uitstraling en kwaliteit. Wat Panenka de Kalvarie voor de fokkerij nog interessanter maakt is zijn geweldige afkomst.

Afstamming

Zijn moeder Lady van ’t Roosakker komt onder de naam Estrella Hero Z met de Franse amazone Alexa Ferrer internationaal op 1.40m niveau uit in de springsport. De merrie is nu acht jaar oud en bracht voorafgaand aan haar sportloopbaan drie veulens. Haar vader Echo van Spieveld kwam succesvol op 1.60m niveau, is elitehengst bij het BWP en zijn moeder bracht nog drie 1.60m paarden.

Net als Panenka’s grootvader Echo van ‘t Spieveld spong zijn grootmoeder Electra van ’t Roosakker op het allerhoogste niveau met Jos Lansink en Janika Sprunger.

De dochter van Carthago Z speelde met de hindernissen en etaleerde in menige Grote Prijs haar enorme vermogen en superieure techniek. In de fokkerij bracht Electra naast Panenka’s moeder nog negen (!) internationale springpaarden. Hiervan zijn de goedgekeurde Kassander van ’t Roosakker, die internationaal wint met Gregory Wathelet, en de spectaculair springende Kaprice van ’t Roosakker van Kent Farrington volle broer en zus van Panenka’s moeder Lady van ’t Roosakker.

Overgrootmoeder Otoucha van ’t Roosakker (v.Darco) is niet in de sport uitgebracht. Ze bracht naast Electra de internationals Falco (v.Berlin) en Gatoucha (v.Diamant de Semilly). Otoucha is als dochter van de fenomenaal fokkende Usha van ’t Roosakker (Chin Chin x Major de la Cour) een halfzus van Ben Maher’s topmerrie Cella (v.Cento) en van de 1.60m paarden Babbe, Emperio en Equador van ’t Roosakker en de bekende hengst George Z (v.Kannan).

Panenka de Kalvarie maakt de verwachtingen van zijn afkomst dan ook volledig waar. Dan hebben we we de invloed van zijn vader Comme Il Faut nog niet eens genoemd. Deze crack in de sport met Marcus Ehning mag gerekend worden tot de meest succesvolle springpaarden van het moment.  De zoon van de fenomenen Cornet Obolensky en Ratina Z doet het ook geweldig in de fokkerij.

Fokker/eigenaar: Stal de Kalvarie, Tongerlo Westerlo (Bel)

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl