Dressuurhengst

First Date

First Date is een hoogbenige, extra gemodelleerde hengst met een heel goed karakter, die samen met zijn ‘vrije’ bloedlijn veel kan betekenen voor de KWPN-fokkerij. Hij is goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en het KWPN. In het najaar van 2019 slaagde First Date met 83,5 punten voor het verrichtingsonderzoek.

Kleur: Donkerbruin

Maat: 1.72m

Geboren: 2016

Stamboek: Oldenburger, KWPN

Dekgeld: € 1.250,- excl. BTW

Onderzoeksrapport

“First Date is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. De galop heeft een goede ruimte en een goede beentechniek. First Date beweegt met een zeer goede houding, een goede balans en een goede tot zeer goede souplesse. Als dressuurpaard heeft First Date veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.”

Verrichtingscijfers

Stap (2x)                      9,00

Draf (2x)                      8,00

Galop (2x)                    8,00

Souplesse                    8,00

Houding en balans        8,50

Rijdbaarheid en bewerkbaarheid8,50

Aanleg als Dressuurpaard         8,00

Totaal                          83,00

Mooie cijferlijst in Adelheidsdorf

In het voorjaar van 2019 slaagde First Date met een mooie cijferslijst geslaagd voor het 14-daagse onderzoek in Adelheidsdorf in Duitsland.

Cijferlijst van First Date

8,75 Interieur

9,00 Charakter/Temperament

8,50 Leistungsbereitschaft

8,00 Trab

8,50 Galopp

8,00 Schritt

8,50 Rittigkeit Bewertungskommission

8,25 Rittigkeit Fremdreiter

Afstammelingen-rapportage

In 2020 werden van First Date 21 van de 23 geregistreerde veulens lineair gescoord voor het afstammelingenonderzoek. Daaruit is door het KWPN een rapportage opgesteld. Onderstaand een deel hiervan:

De veulens van First Date zijn ruim voldoende tot zeer goed ontwikkeld, staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel. De schouder is doorgaans goed van ligging. De rug is goed tot wat week van verloop. De lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is meerdere keren iets hellend van ligging en voldoende van lengte. Het voorbeen is in het algemeen correct gesteld, soms wat steil gekoot, het achterbeen is wat wisselend gesteld. Het fundament is hard en soms iets fijn. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf tonen de veulens ruim voldoende ruimte en souplesse. In galop tonen de veulens ruim voldoende tot veel ruimte.

Afstamming

First Date is een hele moderne zoon van de Duitse topvererver Fürstenball. Fürstenball zelf behoort al jaren tot de top van de Duitse dressuurpaardenfokkerij. Hij was zelf keuringskampioen, verrichtingskampioen en Bundeskampioen.

Moedersvader Dancier (v.De Niro) komt in de Lichte Tour uit en leverde onder meer de dressuurkampioen van Westfalen. Ook staat hij in Hannover te boek als moedersvader van de miljoenenhengst Vivino (Vivaldi x Dancier), die werd aangekocht door Helgstrand en Schockemöhle. Verder in de moederlijn zien de we de invloedrijke hengsten Sandro Hit, Feiner Stern en Pik Bube I. First Date’s moeder Rheingold TS is de volle zus van de ZZ-Licht geklasseerde merrie Danciera 2. Uit deze moederlijn komen veel sportpaarden maar vooral de hengst Dream of Glory heeft deze lijn veel bekendheid gegeven. Andere goedgekeurde hengsten uit deze oorspronkelijk Holsteiner stam (173) zijn Dream Dancer, Dovisiozo, Nintendo en V-Power.

Fokker: Thaden, Butjadingen (Dld)
Eigenaren: Stal Brinkman, Jacques Maree en Tim Coomans

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl