Dressuurhengst

Governor

Governor is het achtste Grand Prix-paard uit zijn superieure moederlijn. Nam in 2022 deel aan het EK Dressuur senioren. Ook in de fokkerij hoort Governor bij de top met super presterende dochters en vele goedgekeurde zonen.  

Kleur: Zwart

Maat: 1.70m

Geboren: 2011

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Denemarken

Dekgeld: € 1.500,- excl. BTW

Deelnemer EK 2021

Governor is voor de fokkerij beschikbaar middels diepvriessperma. Met het oog op de topsport is vorig besloten om Governor te castreren. In 2021 startte Governor met Adelinde Cornelissen met succes in de Grand Prix. In september van dat jaar namen ze voor TeamNL deel aan het Europees Kampioenschap in Hagen. Daarmee maakt Governor zijn verwachtingen uit het verleden helemaal waar. Governor won op het WK voor jonge dressuurpaarden twee zilveren medailles en voegde meerdere overwinningen in de Lichte tour toe aan zijn palmares. Ook in de fokkerij zijn de successen legio. 

Zeer goede nafok

Inmiddels zijn 19 zonen van Governor goedgekeurd bij verschillende Europese stamboeken, waaronder Koning (mv.Bretton Woods), Kayne (mv.Rousseau), Lloyd (mv.Charmeur) en Neil (mv.Vivaldi) bij het KWPN. Zijn zoon Kremlin MD (mv.Rousseau) was KWPN-keuringskampioen in 2018 en is populair als dekhengst in Denemarken.

 Zijn dochters doen het uitstekend op de keuringen. Bij het KWPN zijn van Governor 50 elitemerries, 2 keurmerries, 37 stermerries en 23 sportmerries geregistreerd. Voor de aanlegtesten zijn 63 dochters geslaagd.

 

Afstamming

Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader Totilas was het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, vestigde vele wereldrecords en is ook in de fokkerij al een fenomeen.

 

Governor’s moeder is de bekende merrie Orleans elite preferent prestatie (v.Jazz), de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en de goedgekeurde hengst Fleau de Baian.

Naast Governor is ze moeder van TC Athene (v.United), de PAVO-cup winnaar, meervoudig Europees en Nederlands kampioen bij de Young Riders en in de U-25. Deze topmerrielijn bracht ook de goedgekeurde hengsten Armani en Jerveaux en vele excellente dressuurpaarden. 

Fokker: Jan Streppel, Wilp
Eigenaar: Gerard Korbeld, Nijverdal 

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl