springhengst

Nelson van de Kapel

Kleur: Donkerbruin

Maat: 1.69m

Geboren: 2019

Stamboek: Zangersheide

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Fantastisch model, extra springtalent

De fantastisch gemodelleerde en expressieve vierjarige Nelson van de Kapel van familie Van den Bergh uit Kalmthout is goedgekeurd bij het springpaardenstamboek Zangersheide. De hengstenkeuringscommissie onderkende de talenten en kwaliteiten van Nelson van de Kapel. Begin 2023 nam Nelson van de Kapel deel aan de Pavo Hengstencompetitie in België en toonde daar zijn fijne manier van springen, zijn lichtvoetige galop en hij valt op door zijn bijzonder goede achterhand techniek, waarbij Nelson van de Kapel de sprong heel goed afmaakt.

Nelson van de Kapel beschikt over een uitzonderlijke balans, intelligentie en souplesse. Hij valt vooral op door de manier waarop hij zich laat rijden. Hij springt lichtvoetig en vlug van de grond.

Afstamming

Nelson is de eerste goedgekeurde zoon van zijn bekende en opvallend goed fokkende vader Pegase van’t Ruytershof. De tienjarige zoon van de topvererver Comme Il Faut springt internationaal met Jeroen de Winter en overtuigt met zijn afdruk en puike techniek. Zeker het openen van de achterhand waar de lijn van Carthina beroemd om is, is een sterk punt van Pegase van’t Ruytershof. Deze topstam in België leverde naast Emerald vele goedgekeurde hengsten en tientallen 1.60m springpaarden. Zondermeer één van de meest succesvolle sportfamilies ter wereld.

 

Nelson’s moeder Happyness van de Kapel (2013) presteert op 1m45 niveau met Pieter van den Bergh. Haar vader Bentley van de Kapel sprong ook op 1.45m niveau en is een zoon van Quasimodo Z, de bekende Quidam de Revel-zoon uit de Loma-stam.

Grootmoeder Piobe (Indoctro x Oula Owl xx) gaf naast Happyness van de Kapel en meerdere 1.35m paarden het leven aan de merrie NLF Favorite, die op 1m60 niveau sprong met de Ier Paul O’Shea.

NFL Favorite deed het zelf goed in de sport en uitzonderlijk goed in de fokkerij. De dochter van Action-Breaker is moeder van de 1.60m-paarden Indira van de Oude Heihoef (v.Casantos) en James van de Oude Heihoef (v.Douglas), die zich al geplaatst heeft voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Deze sportieve moederlijn is jaren in België opgebouwd en gaat terug op de oude Hannoveraanse Lobelle-stam.

Fokker &  eigenaar: Familie Van den Bergh, Kalmthout (B)

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl