Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Bosco

Kleur: Palomino

Maat: 1.64m

Geboren: 2013

Stamboek: Oldenburger, AES

Dekgeld: € 450,- excl. BTW (diepvries)

Topper voor de fokkerij

Op meerdere fronten is de als veulen in Oldenburg geregistreerde en later goedgekeurde Bosco een unieke hengst. Ten eerste vanwege zijn fraaie palominokleur, ten tweede heeft hij een evenzo bijzondere pedigree waardoor hij ook met oog op de gewenste bloedspreiding (vrij van Ferro-, Jazz- en Flemmingh-bloed) waardevol kan zijn.

Dat Bosco ook nog eens getalenteerd is als dressuurpaard bewijst hij keer op keer met Febe van Zwambagt in de  Zware Tour. Hij heeft een geweldig, ongecompliceerd karakter en gedraagt zich op wedstrijden tussen de andere paarden voorbeeldig.

Goudkleurig én goud waard!

Eigenaar Rom Vermunt: “Als je je merrie dekt met Bosco, heb je vijftig procent kans op een palomino-, valk- of smokey-black gekleurd veulen. En wordt het niet die kleur, dan heb je naar mijn mening hoe dan ook een heel fijn sportpaard!”

Afstamming

Bosco’s vader Benicio (2005) heeft zijn kwaliteiten in de internationale sport in de Intermediaire laten zien met Jessica Andersson. Met meer dan 20 goedgekeurde zonen, waaronder meerdere premiehengsten en veilingtoppers treedt Benicio in de voetsporen van zijn bekende vader en topvererver Belissimo M. 

Bosco is gefokt uit de Staatspremie-merrie Harfe, die afstamt van de fantastisch verervende Lichte Tour-hengst Quaterback. Quaterback staat op de vierde plaats op de WBFSH-ranking met meer dan 30 nakomelingen in de Grand Prix. De kleinzoon van Quattro is gefokt uit een halfzus van de topmerrie Poetin en de hengsten Samba Hit I – V. In de moederlijn van Bosco zit zijn bijzondere kleur verankerd. De oorsprong van deze moederlijn ligt in Tsjechië en is via Zuid-Duitsland naar Oldenburg gekomen. 

Fokker: Dr. M. Dobberthien, Diesdorf (Dld)

Eigenaren: Rom Vermunt & Harld Bruinier

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl