Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Ziyech

Kleur: Donkerbruin

Maat: 1.70m

Geboren: 2018

Stamboek: DSP en Oldenburg

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

Veel zelfhouding

Ziyech werd onder het zadel van Curro Benitez Sanchez vierde met 82 punten in de Pavo Cup voorselectie in De Mortel in 2023. “De stap is mooi door het lichaam en goed naar de hand toe. In draf bleef dit paard mooi bergop met veel veer, veel afdruk en veel zelfhouding. Hij zou daarin soms nog iets meer halslengte mogen hebben. De galop heeft veel power, afdruk en techniek”, aldus de jury.

Premiehengst

Ziyech kochten we twee jaar geleden op de online-veiling nadat de zoon van Zackerey tot premiehengst werd uitgeroepen op de DSP-Hengstenkeuring. Een hengst met een super karakter, een geweldige instelling en die goudeerlijk is. Ziyech is een heel compleet paard met een modern, correct model en drie hele goede gangen. Met een bijzonder actief en sterk achterbeen is hij altijd bergop in beweging, toont veel balans, souplesse en activiteit. Zijn eerste veulens lijken veelbelovend, hebben veel uitstraling en staan goed in het dressuurmodel.

Ziyech heeft met goede cijfers voldaan aan de Duitse verrichtingseisen. De donkerbruine hengst verdiende op de keuring van het DSP zijn goedkeuring en was één van de vijf premiehengsten. Als veulen is Ziyech geregistreerd bij het Oldenburger Verband.

Afstamming

Ziyech is de tweede goedgekeurde zoon van Blue Hors Zackerey, één van de beste zonen van de tophengst Blue Hors Zack. Zackerey was de openbaring van de Oldenburger Hengstenkeuring 2018 waar hij als beste vierjarige hengst de Hauptprämie ontving. In de verrichting overtuigde Zackerey met zijn aanleg, die hij binnenkort in de Lichte Tour verder etaleert.  

Moeder Donna Argentina is een dochter uit de eerste jaargang van de bekende WK-deelnemer Don Juan de Hus (Jazz x Krack C). Grootmoeder Ally Mc Beal heeft de bekende Oldenburger topvererver Argentinus als vader. Ze is de volle zus van de bekende Grand Prix-merrie Rafalca van Jan Ebeling (USA).

Van Johnson bracht Ally Mc Beal de in Westfalen en Oldenburg goedgekeurde premiehengst Jeraldo, die internationaal bij de junioren is gestart door Paul Url. Overgrootmoeder Ratine (Rubinstein I x Welstmeister) bracht ook de goedgekeurde hengst Sir Rubin (v.Sir Donnerhall I), die in de Lichte Tour uitkwam. In de zesde generatie aan moederszijde zien we de hengst Furioso II.

Fokker: ZG Böddeker-Seitz Uwe Böddeker, Brakel (Dui)
Eigenaren: Stal Brinkman & Gerard Korbeld & Yardena van Es

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl