Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Omar Sharif

Premiehengst bij het KWPN met een fantastisch model en een topatleet. Zijn moeder is de volle zus van Lightning Star, die brons won op het WK Jonge Dressuurpaarden. De eerste veulens vallen op door hun uitstraling en goede bewegingen.

Kleur: Zwart

Maat: 1.67m

Geboren: 2019

Stamboek: Oldenburg, KWPN aangewezen

Dekgeld: € 1.100,- excl. BTW

Premiehengst

Omar Sharif (Escamillo x Ferguson x De Niro), is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en was één van de vier premiehengsten tijdens de online KWPN-hengstenkeuring 2022. We hadden al veel vertrouwen in de hengst en dat is door de hengstenkeuringscommissie bevestigd. Na zijn aanwijzing bij het KWPN was ook het Oldenburger Verband enthousiast over zijn kwaliteiten en keurde Omar Sharif goed voor de fokkerij.

Lichtvoetig

Bert Rutten verwoordde het namens de KWPN-commissie als volgt: “Zijn vader Escamillo behaalde afgelopen zomer als zesjarige een zilveren medaille op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. We zien hem hier in combinatie met een dochter van Ferguson. Deze Z2-geklasseerde en goed geteste merrie is de volle zus van de bronzen medaillewinnares bij het WK vijfjarige dressuurpaarden. Grootmoeder van De Niro en overgrootmoeder van OO Seven waren zelf actief op Z2-dressuur niveau. Omar Sharif is een chique hengst, met veel jeugd. In beweging heeft hij veel lossigheid, een goed lichaamsgebruik, daarbij lichtvoetigheid en goed schakelvermogen in alle drie de gangen. Daarbij heeft hij een hoge verwachtingswaarde en een lage verwantschap.”

Afstamming

Moeder Khloé Platinum is een elitemerrie die met 81 punten slaagde voor haar aanlegtest en als zesjarige al Z2 geklasseerd was. Ze is de volle zus van de merrie Lightning Star, die als tweede eindigde in de Pavo Cup finale voor vijfjarigen en brons won op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Hun moeder Daily Enjoy is net als grootmoeder Victorieu Z2 dressuur. De afstamming gaat verder met OO Seven, Ramiro, Le Mexico, Cartoonist xx en Amor.  

Vader Escamillo vertegenwoordigt de Westfaalse E-lijn via de Grand Prix-hengsten Escolar, Estobar NRW en Ehrentusch. Aan moederszijde vinden we de tophengsten Rohdiamant en De Niro, waarmee het bloed van De Niro en Rubinstein tweemaal voorkomt in de pedigree van Omar Sharif. Escamillo is gefokt uit de bekende Oldenburger topstam van Cinderella en Condria.

Omar Sharif zal voor de Duitse fokkers beschikbaar zijn via het station van René Tebbel.

Fokker: Stal Rom Vermunt
Eigenaren: Stal Rom Vermunt & Stal Brinkman

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl