Ga naar de inhoud
Springhengst

Eternal Sunshine

Met zijn geweldige afstamming en enorme vermogen is Eternal Sunshine een belofte voor de grote sport. Groot aantal 1.60m-paarden in zijn moederlijn.

Kleur: Bruin

Maat: 1.72m

Geboren: 2019

Stamboek: NRPS, Zangersheide

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Imponerend model

Eternal Sunshine paart een imponerend hengstenmodel aan een top afstamming, veel springvermogen en bloed. Als vierjarige is de zoon van Emerald in 2023 goedgekeurd bij Zangersheide en bij het NRPS, waar hij een zeer goede verrichting deed. 

Daarmee maakt hij de verwachting van zijn afstamming al waar. In zijn pedigree zien we vier Grand Prix-hengsten en topverervers op rij: Emerald, Kashmir van Schuttershof, Clinton en Voltaire.

9 voor vermogen

Eternal Sunshine nam in het najaar van 2023 met succes deel aan het NRPS verrichtingsonderzoek. De commissie beloonde zijn galop en afdruk met een 8, het vermogen en atletisch vermogen met een 9 en hij ontving een 8,5 voor rijdbaarheid en werkwilligheid. 

De commissie omschreef Eternal Sunshine als volgt:  

Eternal Sunshine PM is een zeer goed en comfortabel te rijden hengst. De hengst is gedurende het verrichtingsonderzoek sterker geworden en mooier in balans gekomen, zowel in de basisgangen als het springen. 

De stap en draf zijn ruim voldoende van balans, ruimte en souplesse. De galop is lichtvoetig, goed van balans en goed van ruimte, waarin de hengst goed en vloeiend changeert. 

Eternal Sunshine PM springt met zeer veel vermogen en overzicht, waarbij het opvalt dat de hengst gemakkelijk kan doorschakelen op de sprong. Eternal Sunshine PM heeft als springpaard zeer veel aanleg en geeft de testamazone een zeer goed gevoel. 

Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden; de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Afstamming

Zijn moeder Itousche van de Vosberg is zus van 8 internationale springpaarden waarvan er zes op 1.50m-niveau en hoger uitkomen. Grootmoeder Kalinka is ook grootmoeder van de bekende Cylana (Skippy II x Darco), die jaren bij de beste paarden van de wereld hoorde. De succesvolle tak van de deze moederlijn gaat terug op Tina (v.Ordonnans), de moeder van onder meer de KWPN-hengst Samber.

Fokker: Premium Mares, Brussel
Eigenaren: Stal Brinkman en familie Nijen Twilhaar, Hellendoorn

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl