Springhengst

Mr Cornet de Regor

Mr. Cornet de Regor is de beste vierjarige van het KWPN-voorjaarsonderzoek 2021. Met zijn geweldige reflexen, zijn superieure techniek en ongekende atletische vermogen is de fraaie en expressieve schimmel een aanwinst voor de fokkerij. We zijn sinds kort mede-eigenaar van Mr. Cornet de Regor en hebben voor de fokkerij en de sport heel veel verwachtingen van hem.

Kleur: Schimmel

Maat: 1.68m

Geboren: 2017

Stamboek: KWPN

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Cijferlijst KWPN verrichtingsonderzoek 2021

Galop                                                      8,5

Reflexen                                                9,5

Techniek                                                8,5

Vermogen                                             8,5

Rijdbaarheid & bewerkbaarheid      8

Instelling                                               8

Aanleg als springpaard                      9

Totaal                                                   86,5

Onderzoekrapport

Mr. Cornet de Regor is een eerlijke en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans.

De galop is actief met een goede ruimte en buiging in het achterbeen, een goede balans waarbij de hengst wisselend changeert. Mr. Cornet de Regor springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Mr. Cornet de Regor springt met een goede beentechniek. Mr. Cornet de Regor lijkt heel voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Mr. Cornet de Regor zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een heel goed gevoel.

Afstamming

Mr. Cornet de Regor draagt in zijn naam het eerste deel van die zijn wereldberoemde vader Cornet Obolensky. De schimmelzoon van Clinton gefokt uit de Heartbreaker-dochter Rabanna van Costersveld was een fenomeen onder het zadel van Marco Kutscher. De afgelopen jaren is Cornet Obolenky een vaste waarde in de top 10 van beste springpaardenvererers op de wereldranglijst.

Zijn talenten heeft Mr. Cornet de Regor zeker van moederskant – de bekende stam van Querly Chin – meegekregen. Zijn moeder Ohaj de Regor (2014) springt in het 1.35m met Dagmar Veldeman. Als vierjarige won de extra gemodelleerde vosmerrie de titel op de BWP-fokkerijdag bij de oudere merries. Als twee en driejarige won Ohaj meerdere vrijspringwedstrijden in België. Haar vader Kannan voerde jarenlang de wereldranglijst aan en is nog steeds bijzonder actueel in de sport met zijn excellerende nakomelingen.

Centa de Muze (v.Cento), leverde naast de super springende Ohaj de Regor, een indrukwekkende lijst aan toppaarden. Daarvan springen er negen in het 1.35 en hoger. Freestyle Muze, Horizon de Regor komen uit in het 1.60m. EMS Inri de Regor en Kerly de Regor zijn op 1.50m niveau geklasseerd. Centa’s dochter Melia en Imogen de Regor sprongen in het 1.45m. Laatsgenoemde is moeder van de BWP-elitehengst Mithras de Regor en het 1.55m springpaard Latisha de Regor van Edwina Tops-Alexander.  

Centa is de volle zus van Daytona de Muze die internationaal succesvol was met overwinningen in het 1.60m met Jody Bosteels. Ook hun bekende moeder Walloon de Muze (v.Nabab de Reve) kwam op het hoogst niveau uit in de sport. Ze is de volle zus van Grand Prix-merries Merveille, Walnut en Werly Chin de Muze, die hun moeder Querly Chin eeuwige roem bezorgden. Zelf was Querly Chin in de sport één van de beste merries van haar generatie op 1.60m niveau. Via haar superieure dochters Narcotique II (v.Darco) en Narcotique IV de Muze (v.Quidam de Revel) is de invloed van Querly Chin op de Europese topspringpaardenfokkerij nog veel groter. Het aantal Grand Prix-paarden en de hoeveelheid excellent fokkende en presterende tophengsten uit de nafok van Querly Chin is ongekend. Denk aan Denzel van ’t Meulenhof, Jenson van ’t Meulenhof, Querlybet Hero, Million Dollar, I’m Special de Muze, Falaize de Muze, Vagabond de la Pomme, Kasanova de la Pomme, Giovani de Muze, Inschallah de Muze, Mithras de Regor, Qannando B&V, de 1.65m paarden Killer Queen VDM, Toupie de la Roque en nog veel meer

Klik hier op Horsetelex.nl en op Hippomundo.be voor alle succesvolle paarden uit de moederlijn van Mr. Cornet de Regor.

Fokker: C. van de Plasse

Eigenaren: Stal van de Plasse & Stal Brinkman

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl