Ga naar de inhoud
Springhengst

Mr. Cornet de Regor

Mr. Cornet de Regor, de beste vierjarige van het KWPN-voorjaarsonderzoek 2021, overtuigt in de competities met zijn geweldige instelling, reflexen en vermogen. Maakt zijn top-afstamming (Querly Chin-stam) al meer dan waar. Zijn moeder Ohaj de Regor won al haar eerste internationale Grote Prijs.

Kleur: Schimmel

Maat: 1.70m

Geboren: 2017

Stamboek: KWPN, Zangersheide

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

Beste in de test

Mr. Cornet de Regor was de beste vierjarige van het KWPN-voorjaarsonderzoek 2021. Met zijn geweldige reflexen, zijn superieure techniek en ongekende atletische vermogen is de fraaie en expressieve schimmel een aanwinst voor de fokkerij. Vorige zomer moest Mr. Cornet de Regor een koliekoperatie ondergaan, waarna we de tijd genomen om hem te laten herstellen en weer op krachten te latenkomen. Daardoor miste Mr. Cornet de Regor afgelopen jaar in het buitenseizoen de wedstrijden en de Blom Cup. Vanaf december 2022 is Mr. Cornet de Regor door zijn amazone Maxi de Weert met succes uitgebracht in de hengstencompetities in Nederland en in België. Dat laatste was mogelijk na zijn goedkeuring bij Studbook Zangersheide. 

 

Mr. Cornet de Regor vestigde de aandacht van fokkers en springpaardenkenners op zich door zijn goede optredens, waarin zijn inzet, zijn techniek en voorzichtigheid telkens opvallen. De verwachtingen voor het komende seizoen zijn dan ook hooggespannen.  

 

De oudste nakomelingen van Mr. Cornet de Regor vallen op door hun reflexen en puike springtechniek die hij duidelijk doorgeeft aan zijn kinderen.

Cijferlijst KWPN verrichtingsonderzoek 2021

Galop                                                      8,5

Reflexen                                                9,5

Techniek                                                8,5

Vermogen                                             8,5

Rijdbaarheid & bewerkbaarheid      8

Instelling                                               8

Aanleg als springpaard                      9

Totaal                                                   86,5

Onderzoekrapport

Mr. Cornet de Regor is een eerlijke en goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot een goede houding en balans. De galop is actief met een goede ruimte en buiging in het achterbeen, een goede balans waarbij de hengst wisselend changeert.

Mr. Cornet de Regor springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Mr. Cornet de Regor springt met een goede beentechniek. Mr. Cornet de Regor lijkt heel voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Mr. Cornet de Regor zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een heel goed gevoel.

Afstamming

Mr. Cornet de Regor draagt in zijn naam het eerste deel van die zijn wereldberoemde vader Cornet Obolensky. De schimmelzoon van Clinton gefokt uit de Heartbreaker-dochter Rabanna van Costersveld was een fenomeen onder het zadel van Marco Kutscher. De afgelopen jaren is Cornet Obolenky een vaste waarde in de top 10 van beste springpaardenvererers op de wereldranglijst.

Zijn talenten heeft Mr. Cornet de Regor zeker van moederskant – de bekende stam van Querly Chin – meegekregen. Zijn moeder Ohaj de Regor (zie foto boven, 2014) springt met Pieter Kenis met veel succes op Grand Prix-niveau in het 1.55m. De dochter van Kannan won in december 2022 de eerste Grote Prijs waarin ze aan start kwam, de 1.45m GP van Kronenberg. Als vierjarige won de extra gemodelleerde vosmerrie de titel op de BWP-fokkerijdag bij de oudere merries. Als twee- en driejarige won Ohaj meerdere vrijspringwedstrijden in België. Haar vader Kannan voerde jarenlang de wereldranglijst aan en is nog steeds bijzonder actueel in de sport met zijn excellerende nakomelingen.

Grootmoeder Centa de Muze (v.Cento), leverde naast de super springende Ohaj de Regor, een indrukwekkende lijst aan toppaarden. Daarvan springen er negen internationaal. Freestyle Muze, Horizon de Regor komen uit in het 1.60m. EMS Inri de Regor, Kerly de Regor en Melia de Regor zijn op 1.50m niveau geklasseerd. Centa’s dochters Imogen, Josje en Ola Kala de Regor springen in het 1.40/1.45m. Centa de Muze is grootmoeder van de BWP-elitehengst Mithras de Regor en Latisha de Regor van Edwina Tops-Alexander, die in het 1.55m uitkomen. Centa leverde met Chacco-Blue de bij Zangersheide goedgekeurde Toemme de Regor Z.  

Centa de Muze is de volle zus van Daytona de Muze, die internationaal in het 1.60m succesvol was met overwinningen met Jody Bosteels in het zadel. Ook hun bekende moeder Walloon de Muze (v.Nabab de Reve) kwam op het hoogste niveau uit in de sport. Ze is de volle zus van Grand Prix-merries Merveille, Walnut en Werly Chin de Muze, die hun moeder Querly Chin eeuwige roem bezorgden. Zelf was Querly Chin (Chin Chin x Pachat II) in de sport op 1.60m niveau één van de beste merries van haar generatie. Via haar superieure dochters Narcotique II (v.Darco) en Narcotique IV de Muze (v.Quidam de Revel) is de invloed van Querly Chin op de Europese topspringpaardenfokkerij nog veel groter. Het aantal Grand Prix-paarden en de hoeveelheid excellent fokkende en presterende tophengsten uit de nafok van Querly Chin is ongekend. Denk aan Denzel van ’t Meulenhof, Jenson van ’t Meulenhof, Querlybet Hero, Million Dollar, I’m Special de Muze, Falaize de Muze, Vagabond de la Pomme, Kasanova de la Pomme, Giovani de Muze, Inschallah de Muze, Mithras de Regor, Qannando B&V, de 1.65m paarden Killer Queen VDM, Toupie de la Roque en nog veel meer….

Fokker: C. van de Plasse
Eigenaren: J. Verver & Stal Brinkman

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl