Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Dutch Dream

Dutch Dream, de droom van elke fokker. Mooi, super bewegend en fantastisch gefokt als zoon van Dream Boy en de bekende merrie Hollywood Tarpania. Winnaar VSN-Trofee 2022 en derde in de Pavo Cup finale 2022.

Kleur: Donkere vos

Maat: 1.70m

Geboren: 2018

Stamboek: Oldenburg, Hannover

Dekgeld: € 1.250,- excl. BTW

Extra bewegen

De eerste veulens van Dutch Dream vallen op door hun extra manier van bewegen. In veulenveilingen werden meerdere nakomelingen van Dutch Dream heel goed verkocht.

Goede test

Na een goede, tweede sporttest in Verden is Dutch Dream ook door het Hannoveraanse Verband goedgekeurd. Met een 8.21 gemiddeld heeft Dutch Dream in Duitsland voldaan aan de verrichtingseis. In Münster Handorf in de tweedaagse te scoorde Dutch Dream vorig jaar een topscore van 8,64. Nu hij aan twee korte testen heeft deelgenomen is de fraai vos definitief goedgekeurd voor Oldenburg en Hannover.

Brons in Pavo Cup

In de Pavo Cup finale 2022 toonde Dutch Dream zijn talenten en werd in de finale derde bij de vierjarigen. Hij ontving een 9 voor zijn draf en 90 punten na het overrijden door Eva Möller. 

Met een 10 voor het overrijden van Vai Bruntink won Dutch Dream de VSN-Trofee 2022, de wedstrijd voor driejarige paarden. 

“Wat een lichaamsgebruik, schakelvermogen, balans. Je kunt er fijn aanzitten, je kunt hem opvangen, vooruit rijden. Super lekker paard”, zei Vai Bruntink na het overrijden over Dutch Dream die ze de maximale score gaf. Samen met de 7 voor de stap, 9,5 voor de draf, 8,5 voor de galop, 9 voor het te rijden zijn en de 9 voor de algemene indruk kwam het totaal in de finale van de VSN Trofee voro Dutch Dream op 53 punten.

Uitstraling

Dutch Dream heeft de talenten en zijn uitstraling niet van vreemden. Zijn vader GLOCK’s Dream Boy hoeft weinig introductie. De zoon van Vivadi hoorde met Hans Peter Minderhoud al jaren tot de wereldtop. In de fokkerij onderscheidt Dream Boy zich met zijn fantastische nafok wat resulteerde in de bevordering tot keurhengst en de nummer 1 positie op de Horsetelex-ranking.

Afstamming

Moeder Hollywood Tarpania is één van de bekendste dressuurmerries in de Nederlandse fokkerij. De elite-merrie nam met Marije van Kersbergen deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Inmiddels is de merrie startgerechtigd in de Lichte Tour. In de fokkerij heeft ze ook haar sporen al nagelaten. Haar oudste zoon Kingsley Tarpania (v.Lord Leatherdale) is AES-approved en actief als dekhengst is Australië. Oudste dochter Lakewood Tarpania (v.Charmeur) toonde met 85 punten en een 9 voor haar draf en houding haar talenten in de merrietest. Ze kwalificeerde zich ook voor de Halve finale van de Pavo Cup. Twee dochters van Hollywood zijn via veulenveilingen verkocht. 

Hollywood Tarpania is een dochter van de Duitse topvererver Fürst Romancier, die bekendheid geniet als vader van topmodellen en de F-lijn weer hot en happening heeft gemaakt. Moeder Discovery (v.Johnson) scoorde een 9,5 voor haar draf en een totaal van 84,5 punten in de test. Ze bracht de in Denemarken goedgekeurde It’s Me, de volle broer van Hollywood. Haar moeder Whinny is de volle zus van Anne van Olsts Grand Prix Paard Vorst (v.Negro). Whinny bracht ook Fedor (v.Johnson) die in Amerika in de Grand Prix uitkomt en de bij het NRPS goedgekeurde El Perdon (v.El Capone).

Fokker: Stal Tarpania (Ab de Lange), Swifterbant
Eigenaren: Stal Brinkman & Jacques Maree

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl