Dressuurhengst

Ferguson

Ferguson, die dit jaar na een misstap en complicaties na de daaropvolgende operatie moest worden ingeslapen, blijft voor de fokkerij beschikbaar middels diepvriessperma. Zijn nakomelingen domineerden met zes medailles de Pavo Cup finales van 2021 en 2022. Ferguson was topleverancier op het WK Jonge dressuurpaarden in Ermelo 2022.

Kleur: Donkere vos

Maat: 1.69m

Geboren: 2011

Stamboek: Hannover, Oldenburg, KWPN

Dekgeld: Op aanvraag

Topvererver

Ferguson’s nakomelingen domineerden de Pavo Cup finales 2021 en 2022 met zes medailles: 2x goud, zilver en 3x keer brons. Zijn dochter Lightning Star won brons op het WK in Verden en bereikte in 2022 de achtste plaats in de WK Finale. Daarin was Lord Platinum (Ferguson x Bretton Woods) op de vijfde plaats nog beter. Met vier nakomelingen op het WK hoorde Ferguson bij de topverervers van het WK jonge dressuurpaarden 2022. Bij de vijfjarigen miste zijn dochter My Precious op de vierde plaats net het WK-podium. Ferguson’s goedgekeurde zoon Kyton is één van de beste hengsten van zijn jaargang, won in 2021 Hippiade-titel in het Z2 en daaropvolgend de KNHS indoortitel in het ZZ-licht en won op het NK dressuur 2023 de titel in het ZZ-Zwaar.  

Afstamming

Eén van de beste leerlingen van zijn jaargang

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor zijn houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten één van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige.

Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.

Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl