Dressuurhengst

Ferguson

Ferguson’s nakomelingen domineerden de Pavo Cup finale 2021 met vier medailles: goud, zilver en twee keer brons. Dochter Lightning Star won ook brons op het WK in Verden. Ferguson met afstand de beste vererver van 2021.

Kleur: Donkere vos

Maat: 1.69m

Geboren: 2011

Stamboek: Hannover, Oldenburg, KWPN

Dekgeld: € 1.400,- excl. BTW

Hoge fokwaarde dressuur: vader van winnaars

Ferguson’s goedgekeurde zoon Kyton is één van de beste hengsten van zijn jaargang, won vorig de Hippiade-titel in het Z2. geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden en won drie Subli Cup selectiewedstrijden.

De dochters van Ferguson vallen op in de aanlegtesten en scoren daarin ver boven gemiddeld. 

  • Lightning Star RR (mv.De Niro), 86 pnt
  • Let’s Go (mv.Tango), 85,5 pnt
  • Kaeyla (mv.Jazz), 83 pnt
  • Magic Lady-STRH (mv.Jazz), 82 pnt
  • Khloe (mv.De Niro), 81 pnt
  • Madammeke (mv.Tango), 81 pnt
  • Lenita (mv.Vivaldi), 81 pnt
  • Kalahari (mv.Kennedy), 80 pnt
  • My Girl (mv.Sir Sinclair), 80 pnt


De fokwaarde dressuur van Ferguson is daarmee 152 (58% betrouwbaarheid), die voor exterieur en beweging is ook hoog met 108 en 110 (71% betrouwbaarheid). Het sterpercentage is bijna 80 procent.

Eén van de beste leerlingen van zijn jaargang

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor zijn houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten één van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige.

Afstamming

Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.

Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl