Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Dante's Empire

Imponerende, zwarte, lichtvoetige, zoon van Dante Weltino en de topmerrie Zolena met een interessante afstamming voor de Nederlandse fokkerij.

Kleur: Zwart

Maat: 1.73m

Geboren: 2021

Stamboek: Oldenburger Verband

Dekgeld: € 1.000,- excl. VAT

Oldenburger Verband

Dante’s Empire is goedgekeurd door het Oldenburger Verband. De hoogbenige, aansprekende driejarige is jeugdig en beschikt over een goed, langgelijnd model, is hoogbenig en daarbij ook interessant gefokt. De hengst is in training bij Bart Veeze, die Dante’s Empire voorbereidt op de korte verrichtingstest in Duitsland komend najaar. 

Dante’s Empire toont onder het zadel een opvallend goed voorbeengebruik, veel balans en een goed lichaamsgebruik.

Afstamming

Dante’s Empire is een zoon van de Oldenburger tophengst Dante Weltino, die via zijn vader Danone I het bloed voert van de invloedrijke verervers De Niro en Donnerhall. Dante Weltino is al jaren een vaste waarde voor het Zweedse team. Met Therese Nilshagen nam Dante Weltino deel aan de Olympische Spelen van Tokio, de wereldkampioenschappen in Herning en Tryon en aan de EK´s in Riesenbeck, Hagen, Rotterdam en Gothenburg.

Na Red Viper en Roman Empire is Dante’s Empiore de derde goedgekeurde zoon van hun moeder Zolena. De merrie was zelf een van de beste merries van haar generatie met twee deelnames aan het WK voor jonge paarden en ze is uitgebracht in het ZZ-licht voordat ze aan een succesvolle loopbaan in de fokkerij begon. 

Ze is gefokt de bekende stam van Urona van Vorderman uit Wapenveld. Deze merrie staat aan de basis van veel Grand Prix-paarden, goedgekeurde hengsten en topmerries. Zolena is via haar vader Sir Sinclair, Cabochon en Apollonios laag verwant aan veel paarden in de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij. Dat maakt haar zoon Dante´s Empire ook interessant voor de fokkerij.

Fokker: Stal Zogland (Familie Kerbert), Enschede
Eigenaar: Rom Vermunt, Geesteren

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Download / E: orders@stalbrinkman.nl

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl