Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Pride

Populaire zoon van Secret die gefokt is uit de volle zus van Jovian. Was premiehengst en veilingtopper op de KWPN Hengstenkeuring. Deed een goede test in Duitsland.

Kleur: Vos

Maat: 1.69m

Geboren: 2019

Stamboek: KWPN, Westfalen, Hannover en Oldenburger

Dekgeld: € 1.200,- excl. BTW

Groot talent

Pride toont zich onder het zadel van Bart Veeze als een van de grote talenten van zijn jaargang. De fokkers zijn dan ook gecharmeerd van deze fraaie vos die in 2023 op de KWPN Hengstenkeuring werd uitgeroepen tot premiehengst. In de aansluitende KWPN Select Sale was Pride met een bedrag van 200.000 euro de veilingtopper.

In juli 2023 behaalde Pride in de mini-test in Münster-Handorf een gemiddelde van 8,53. De jury was zeer gecharmeerd van Pride, met name in draf (9,5) en galop (9,2). Ook de rittigkeit en de werklust werden met dikke cijfers beloond (respectievelijk 8,5 en 8,8).  In het KWPN verrichtingsonderzoek kreeg Pride een lovend rapport. 

Pride is een sympathieke hengst die ijverig is en werklust toont. Hij is attent voor de hulpen van de amazone en laat zich zeer goed bewerken. De stap is viertakt met lichaamsgebruik en bodem.

 

De draf blinkt uit in takt, de hengst heeft veel afdruk, ruimte en zweefmoment. Het achterbeen zou hierin nog een fractie vlugger mogen ondertreden, hij geeft wel een goede reactie aan de hulp. De galop toont zeer veel kracht, afdruk en mechaniek. De hengst heeft cadans, ook laat hij schakelvermogen en aanleg tot sluitvermogen zien. Hij maakt een opwaarts silhouet, waarbij de aanleuning bij momenten nog wat stiller mag blijven.

Secret

Pride is een zoon van Secret. Deze zoon van Sezuan is al een legende in de fokkerij met veel goedgekeurde zonen en hij was topleverancier op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in 2023. Secret zet de lijn van topvererver Ferro voort. Zijn vader Sezuan is een zoon van Zack, die op zijn beurt via Rousseau een kleinzoon is van Ferro. 

Afstamming

Pride’s moeder Idol is de volle zus van de bekende Grand Prix-hengst Jovian, waarmee Andreas Helgstrand in 2023 deel nam aan het Europees Kampioenschap Dressuur in Riesenbeck. Ook Idol deed een hele goede test bij het KWPN, is elite en preferent op haar eerste nakomelingen. Haar oudste dochter Missy deed een hele goede test en is al moeder van de aangewezen hengst Red Spirit (v.Blue Hors Monte Carlo). Tweede nakomeling Toto Gold (v.Toto jr) is goedgekeurd bij verschillende Duitse Stamboeken. 

Grootmoeder Zinith bracht ook het Grand Prix-dressuurpaard Friend en zeer goed bewegende en goed geteste dochters. Uit deze tak van de Tesdoorn-stam van Familie Ten Bosch komen ook wereldkampioen Astrix en NMK-kampioene Sunny Girl. 

Fokker: Familie Ten Bosch, Driel
Eigenaar: Sönke Rothenberger

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl