Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Roman Empire

Kleur: Donkerbruin

Maat: 1.75m

Geboren: 2020

Stamboek: Oldenburg

Dekgeld: € 1.100,- excl. BTW

Zilver VSN Trofee

Naast het winnen van de Gelderland Cup eindigde Roman Empire begin 2024 als reserve-kampioen van de VSN Trofee. Van gastruiter Diederik van Silfhout kreeg Roman Empire in de finale een 9,5 tijdens het overrijden. Eerder gaven Diederik en zijn vader Alex Roman Empire 42,7 punten (8,7 stap, 8,5 draf, 8,5 galop, 8,5 harmonie, 8,5 algemene indruk) in de voorronde van de finale in Putten.

Lage verwantschap

De goed ontwikkelde en sterk gemodelleerde, rassige Roman Empire is interessant voor merries met een hoog verwantschapspercentage in de Nederlandse dressuurfokkerij vanwege zijn lage verwantschap met de andere paarden in de Nederlandse fokkerij. Roman Empire heeft een aansprekende voorhand. Hij beweegt met veel balans, een goede ruimte en een opvallend voorbeengebruik met veel heffing en ruimte. Roman Empire is goedgekeurd door het Oldenburger Verband. Een bijzonder interessante verschijning met een hele goede afstamming.

Afstamming

Roman Empire is een zoon van de Grand Prix tophengst Romanov, die jaren aan de top presteerde met Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. Romanov begon zijn loopbaan met de Deense Sue Hansen. Met Edward en Hans Peter nam met Romanov in 2013 deel aan het Europees Kampioenschap in Herning. Romanov is vader van meer dan 85 nakomelingen in de Lichte en Zware Tour. Daarvan komen er 32 uit in de Grand Prix. Daarmee hoort Romanov bij de beste verervers op de wereldranglijst. Bekende nakomelingen zijn Skovens Rafael, Honnerups Driver en Thranegaardens Rostov.  

Roman Empire is één van de zestien goedgekeurde zonen van Romanov. Vorig jaar is zijn volle broer Red Viper met hoge cijfers in de Duitse test goedgekeurd voor Westfalen.

Hun moeder Zolena overleed dit voorjaar op 19-jarige leeftijd. De dochter van de keurhengst Sir Sinclair is één van de beste merries van haar generatie. Als vierjarige was Zolena de beste merrie in de Pavo Cup en ze nam vervolgens twee jaar op rij deel aan het WK jonge dressuurpaarden in Verden, waar ze heel goed scoorde. In de sport is ze in de klasse ZZ-licht uitgebracht. Haar vader Sir Sinclair begon zijn loopbaan bij ons op het station en is door het KWPN tot keurhengst bevorderd. Hij bracht al 19 Grand Prix-paarden en 50 nakomelingen in de Lichte Tour.

Zolena is gefokt uit de bekende dressuurstam van Urona, die aan de basis staat van de Grand Prix-paarden Axel, Junimond, Markant, Nurona en Zodiak. Het is ook de stam van de goedgekeurde hengsten Opoque, High Five U.S., Blue Hors First Choice, Knock Out en Viking. Daarnaast leverde de stam veel goede dressuurpaarden op alle niveaus. Zo zijn de moeder en grootmoeder van Zolena in de klasse Z geklasseerd en zijn ze moeder van meerdere Z-paarden.

Zolena bracht naast Red Viper en Roman Empire de NMK-merrie My Lena ZL (v.Zack), die goed presteerde in de jonge paardencompetities en moeder is van een aantal goede veulens van Kyton.

Fokker: Stal Zogland (Familie Kerbert), Enschede
Eigenaren: Rom Vermunt, Geesteren

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl