Dressuurhengst

GLOCK's Dream Boy

GLOCK’s Dream Boy, één van de beste Grand Prix-hengsten ter wereld. Keur verklaard door het KWPN. Nummer 10 op de FEI wereldranglijst.

Kleur: Zwart

Maat: 1.73m

Geboren: 2008

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover, Zweden, Denemarken

Dekgeld: € 1.750,- excl. BTW

Onderscheiden met keurpredicaat

GLOCK’s Dream Boy is tijdens de KWPN-online hengstenkeuring 2022 onderscheiden met het keurpredicaat. Dream Boy dankt het keurpredicaat aan zijn fokwaarde dressuur van 146 met een betrouwbaarheid van 95%. Zijn zonen Holliday en Iago hebben met succes de overstap gemaakt naar de Grand Prix. Zijn dochters doen het bijzonder goed op keuringen en in de aanlegtesten. Zelf excelleert Dream Boy keur in de sport met de tiende plaats op de FEI wereldranglijst. Komende zomer staat het WK in Herning op de kalender. Tot 1 juli is GLOCK’s Dream Boy keur middels vers sperma beschikbaar voor de fokkerij.

Zijn kinderen treden echt in de voetsporen van Dream Boy. Holiday en Iago hebben al met succes hoge scores behaald in de Grand Prix. In de lichte tour maken een aantal Dream Boy’s zich al op voor de overstap naar het hoogste niveau. In de jonge paardencompetities en in de breedtesport laten zijn nakomelingen keer op keer van zich horen. Bij het KWPN zijn de Dream Boy-zonen Jheronimus, Kevin en verrichtingstopper Blue Hors Monte Carlo TC goedgekeurd. In Horsetelex zijn 15 goedgekeurde zonen opgenomen. De populaire veilingtopper Dynamic Dream en onze Dutch Dream zijn daarbij opvallende zonen.

Topjaren voor GLOCK's Dream Boy keur

2021 was een goed jaar voor GLOCK’s Dream Boy keur. Na het zilver op het NK in Ermelo volgden de Olympische Spelen in Tokio. Daar behaalde hij met Hans Peter Minderhoud de dertiende plaats in de Grand Prix en de twaalfde plaats in de Grand Prix Special én in de Kür op Muziek. Daarna namen ze met succes deel aan het EK in Hagen. Aan het eind van dit jaar staat GLOCK’s Dream Boy keur op de tiende plaats op de FEI wereldranglijst.

In 2020 werd zijn zoon Monte Carlo TC (mv.United) op de KWPN hengstenkeuring gehuldigd als premiehengst, verkocht aan Blue Hors en in het KWPN-najaarsonderzoek reserve-kampioen met 88 punten. Op de Nationale Merriekeuring in Ermelo werd dochter Magna Charta (mv.Sir Oldenburg) met haar machtige voorkomen kampioene van de driejarige merries. Van dezelfde jaargang verhuisde  Dynamic Dream (mv.Sir Donnerhall I) voor een bedrag van € 1,9 miljoen naar de stallen van Andreas Helgstrand nadat de bruine tot kampioen werd uitgeroepen van de Westfaalse hengstenkeuring.

15 goedgekeurde zonen

In Europa zijn van GLOCK’s Dream Boy 15 zonen goedgekeurd. Zijn populariteit onder dressuurpaardenfokkers over de hele wereld neemt jaarlijks toe. In de sport beginnen zijn nakomelingen op het hoogste niveau door te breken. Holliday (mv.Michelangelo) werd in 2019 met Gerdine Maree tweede in het KNHS-Indoorkampioenschap ZZ-licht en in 2020 namen ze deel aan het NK Dressuur Lichte Tour. Inmiddels heeft deze krachtpatser al mooie scores behaald in de Gradn Prix. Dankzij de uitstekende prestaties van zijn nafok is GLOCK’s Dream Boy’s KWPN-fokwaarde dressuur berekend op 146 (betrouwbaarheid 95%). Ook zijn exterieur en bewegingsfokwaarden (respectievelijk 113 en 116) zijn uitzonderlijk hoog.

Afstamming

GLOCK’s Dream Boy is de best presterende en best fokkende zoon van de preferente Vivaldi, die zijn eigen hengstenlijn opzet met nu al bijna 60 goedgekeurde zonen en veel klein- en achterkleinzonen. Op de wereldranglijst vinden we Vivaldi in de top van de rankings.

Elite prestatie-merrie Resia bracht naast GLOCK’s Dream Boy de lichte tour-paarden Wanted (v.San Remo) en Holland TC (v.Charmeur). Haar kleinzoon Hummer (v.Charmeur) komt uit in de Lichte Tour en nam in 2020 deel aan het EK Young Riders. Resia is een dochter van de Olympische dressuurhengst Ferro. De moederlijn bracht naast de kampioenshengst Kremlin MD (v.Governor) veel succesvolle dressuurpaarden.

Fokker: Tim Coomans, Oud-Beijerland
Eigenaren: Stal Brinkman, Tim Coomans, Jacques Maree, GLOCK HPC Holding BV

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl