Dressuurhengst

GLOCK's Dream Boy

In 2020 nam GLOCK’s Dream Boy met Hans Peter Minderhoud deel aan het NK Dressuur, waar ze voor de derde keer op rij zilver wonnen, en aan Jumping Amsterdam, waar een mooie zesde plaats in de wereldbekerwedstrijd behaald werd. De uitgestelde Olympische Spelen van Tokio is voor 2021 het doel en aan het eind van de zomer volgt het EK Dressuur in Hagen.

Kleur: Zwart

Maat: 1.73m

Geboren: 2008

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover, Zweden, Denemarken

Dekgeld: € 1.750,- excl. BTW

Een goed jaar voor GLOCK's Dream Boy

Hoewel het sportief rustiger was door de Corona-pandemie, was 2020 in de fokkerij een goed jaar voor GLOCK’s Dream Boy. Zijn zoon Monte Carlo TC (mv.United) werd op de KWPN hengstenkeuring premiehengst, verkocht aan Blue Hors en in het KWPN-najaarsonderzoek reserve-kampioen met 88 punten.

Op de Nationale Merriekeuring in Ermelo werd dochter Magna Charta (mv.Sir Oldenburg) met haar machtige voorkomen kampioene van de driejarige merries. Van dezelfde jaargang verhuisde  Dynamic Dream (mv.Sir Donnerhall I) voor een bedrag van € 1,9 miljoen naar de stallen van Andreas Helgstrand nadat de bruine tot kampioen werd uitgeroepen van de Westfaalse hengstenkeuring

14 goedgekeurde zonen

In Europa zijn van GLOCK’s Dream Boy 14 zonen goedgekeurd. Zijn populariteit onder dressuurpaardenfokkers over de hele wereld neemt jaarlijks toe. In de sport beginnen zijn nakomelingen nu ook op hoger niveau door te breken. Holliday (mv.Michelangelo) werd in 2019 met Gerdine Maree tweede in het KNHS-Indoorkampioenschap ZZ-licht en in 2020 namen ze deel aan het NK Dressuur Lichte Tour. Dankzij de uitstekende prestaties van zijn nafok is GLOCK’s Dream Boy’s KWPN-fokwaarde dressuur berekend op 145 (betrouwbaarheid 87%). Ook zijn exterieur en bewegingsfokwaarden (respectievelijk 113 en 116) zijn uitzonderlijk hoog.

Afstamming

GLOCK’s Dream Boy is de best presterende en best fokkende zoon van de preferente Vivaldi, die zijn eigen hengstenlijn opzet met nu al bijna 60 goedgekeurde zonen en veel klein- en achterkleinzonen. Op de wereldranglijst vinden we Vivaldi in de top van de rankings.

Elite prestatie-merrie Resia bracht naast GLOCK’s Dream Boy de lichte tour-paarden Wanted (v.San Remo) en Holland TC (v.Charmeur). Haar kleinzoon Hummer (v.Charmeur) komt uit in de Lichte Tour en nam in 2020 deel aan het EK Young Riders. Resia is een dochter van de Olympische dressuurhengst Ferro. De moederlijn bracht naast de kampioenshengst Kremlin MD (v.Governor) veel succesvolle dressuurpaarden.

Fokker: Tim Coomans, Oud-Beijerland
Eigenaren: Stal Brinkman, Tim Coomans, Jacques Maree, GLOCK HPC Holding BV

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl