Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

GLOCK's Dream Boy

GLOCK’s Dream Boy, één van de beste Grand Prix-hengsten ter wereld. Keur verklaard door het KWPN. Leverde in 2020 en 2022 de Nationaal kampioene driejarige dressuurmerries. Aanvoerder Horsetelex ranking 2023.

Kleur: Zwart

Maat: 1.73m

Geboren: 2008

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover, Zweden, Denemarken

Dekgeld: € 1.750,- excl. BTW

Foto's GLOCK's Dream Boy keur

Nakomelingen GLOCK's Dream Boy keur

Onderscheiden met keurpredicaat

Dream Boy nam op de KWPN Hengstenkeuring afscheid van de actieve sport waarin hij met Hans Peter Minderhoud vele grote successen behaalden. Dream Boy is nu 16 jaar en nog fit en gezond. Nu kan hij zich volledig richten op de fokkerij, waarin hij ook tot de allerbesten behoort. Niet voor niets voert Dream Boy de Horsetelex-ranking van jonge verervers aan. Acht nakomelingen komen al uit in de Grand Prix. GLOCK’s Dream Boy is tijdens de KWPN-online hengstenkeuring 2022 onderscheiden met het keurpredicaat.

Topjaren

2021 was een goed jaar voor GLOCK’s Dream Boy keur. Na het zilver op het NK in Ermelo volgden de Olympische Spelen in Tokio. Daar behaalde hij met Hans Peter Minderhoud de dertiende plaats in de Grand Prix en de twaalfde plaats in de Grand Prix Special én in de Kür op Muziek. Daarna namen ze met succes deel aan het EK in Hagen. Vorig jaar deden ze het rustig aan. In december en in het voorjaar van dit jaar behaalden Hans Peter en GLOCK’s Dream Boy keur mooie resultaten in de wereldbekerwedstrijden van Londen, Amsterdam en Den Bosch.

In 2020 werd zijn zoon Monte Carlo TC (mv.United) op de KWPN hengstenkeuring gehuldigd als premiehengst, verkocht aan Blue Hors en in het KWPN-najaarsonderzoek reserve-kampioen met 88 punten. Op de Nationale Merriekeuring in Ermelo werd dochter Magna Charta (mv.Sir Oldenburg) met haar machtige voorkomen kampioene van de driejarige merries. Van dezelfde jaargang verhuisde  Dynamic Dream (mv.Sir Donnerhall I) voor een bedrag van € 1,9 miljoen naar de stallen van Andreas Helgstrand nadat de bruine tot kampioen werd uitgeroepen van de Westfaalse hengstenkeuring. Ostara St-J (mv.Totilas) veroverde in 2023 op de Nationale Merriekeuring de titel bij de driejarige dressuurmerries.

Van Dream Boy zijn inmiddels 23 zonen goedgekeurd bij verschillende stamboeken. In Westfalen werd zijn zoon Dark Dynamic (mv.De Niro) kampioen op de hengstenkeuring 2023.

Afstamming

GLOCK’s Dream Boy is de best presterende zoon van de preferente Vivaldi, die zijn eigen hengstenlijn opzet met nu al meer dan 60 goedgekeurde zonen en veel klein- en achterkleinzonen. Op de wereldranglijst vinden we Vivaldi in de top van de rankings.

 

Elite prestatie-merrie Resia bracht naast GLOCK’s Dream Boy de lichte tour-paarden Wanted (v.San Remo) en Holland TC (v.Charmeur). Haar kleinzoon Hummer (v.Charmeur) komt uit in de Lichte Tour en nam deel aan het EK Young Riders. Resia is een dochter van de Olympische dressuurhengst Ferro. De moederlijn bracht naast de kampioenshengst Kremlin MD (v.Governor) veel succesvolle dressuurpaarden.

Fokker: Tim Coomans, Oud-Beijerland
Eigenaren: Stal Brinkman, Tim Coomans, Jacques Maree, GLOCK HPC Holding BV

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl