Ga naar de inhoud
Springhengst

Ukato keur

Ukato, keurhengst, topverver met klassering in top 100 van WBFSH-ranking, vader van wereldbekerwinnaar Alamo en meer dan 100 internationale springpaarden

Kleur: Zwart

Maat: 1.65m

Geboren: 2001

Stamboek: KWPN, Oldenburg, Hannover

Dekgeld: € 1.250,- excl. BTW

Keurpredicaat

De KWPN-hengstenkeuringscommissie heeft Ukato begin 2022 het keurpredicaat toegekend. Ukato hoort al jaren bij de beste springpaardenverervers van de wereld. Ukato overleed eind 2014 plotseling. Hoewel er nog heel beperkt diepvriessperma van hem beschikbaar is, zien we de onderscheiding als een erkenning voor zijn kwaliteiten. Voor met name de fokkers die hun Ukato-dochters inzetten in de fokkerij is het keurpredicaat een waardevolle aanvulling op het papier van de veulens.

9,5 voor springaanleg

Ukato, die vanaf het begin van zijn carrière er altijd al bovenuit sprong, behaalde tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek een 9.5 voor zijn springaanleg.
Ukato genoot zijn opleiding tot zeven jarige leeftijd onder Marco Brinkman, als vier- en vijfjarige wisten zij in Geesteren te winnen. En als zesjarige stond deze combinatie op het podium in Lanaken met de Bronzen medaille op het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden.
Later heeft Ukato zijn springcarrière voortgezet onder Willem Greve en dat was zeker niet onverdienstelijk. Ze behaalden vele overwinningen, onder andere de in Grote Prijzen van Dresden, Hagen en Salzburg.

Wereldranglijst

Nog wekelijks onderscheiden de nakomelingen van Ukato zich op internationale wedstrijden. In de top van de wereldranglijst doet voormalig wereldbekerwinnaar Alamo (Ukato x Equador) nog steeds van zich spreken. Van Ukato hebben meer dan 100 nakomelingen een sportstand van 1.40m en hoger, waarvan de meesten ook internationaal zijn uitgebracht. 

Afstamming

Stakkato, de vader van Ukato, behoort al jaren tot de top van de beste vaders van de wereld. Zelf was hij heel succesvol in de springsport onder Eva Bitter. Ukato’s moeder Leona is gefokt uit de Holsteinse merrielijn 5064 waar onder andere ook de hengsten Little Rock en Calido I komen.

Fokker: Paul Schockemöhle

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl