Dressuurhengst

Jerveaux

Eind 2020 hebben we Jerveaux verkocht aan de Belgische jeugdamazone Louise Brauwers met het oog op de sport. Jerveaux is vanaf zijn derde jaar gereden en opgeleid door Bart Veeze tot en met het Z-niveau. Dat blijft nog een tijd zo. Totdat Jerveaux naar Louise vertrekt blijft hij via ons station beschikbaar voor de fokkerij.

Kleur: Zwart

Maat: 1.70m

Geboren: 2014

Stamboek: KWPN, Oldenburg, DWB

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Topper van de test

Jerveaux is in het voorjaar van 2017 goedgekeurd voor het KWPN. Tijdens het verrichtingsonderzoek viel hij op met zijn enorme bereidheid tot werken en drie bovengemiddelde basisgangen met veel afdruk. Deze werden dan ook beoordeeld met een 8.5. Voor souplesse, houding en balans ontving hij zelfs twee keer een 9. Met een totaal van 87 punten was hij topper van de test.

Jerveaux’s nakomelingen lijken veel op hun vader qua kleur, model en bewegingsvorm. Uit zijn eerste jaargang is Newton TC (m.Jillz TC van Dream Boy x Sir Sinclair) aangewezen voor de tweede bezichtiging.

Jerveaux' veulens naar de KWPN-hengstencommissie

In 2018 toonde Jerveaux zijn collectie veulens aan de KWPN-hengstenkeuringscommissie. Deze concludeerde:

Jerveaux toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoekmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De halzen zijn goed van lengte, ze zijn doorgaans verticaal aangezet en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed gevormd met goed aangesloten lendenen De kwaliteit van het beenwerk is hard en een enkele maal iets fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte. In draf zijn de veulens lichtvoetig en tactmatig met ruim voldoende ruimte waarbij de veulens ruim voldoende balans en houding hebben. In galop tonen de veulens ruim voldoende souplesse met een goede houding en doorgaans voldoende balans.

Afstamming

Jerveaux is net als Governor gefokt uit een volle zus van Parzival en Fleau de Baian. Deze D’avance de Baian is een elitemerrrie. Zij ontving in de IBOP een mooie score van 83,5 punten. 

Verder komen uit deze zeer prestatie-rijke stam ook nog TC Athene (v.United), de PAVO-cup winnaar en meervoudig Europees en Nederlands kampioen bij de Young Riders en de U-25 met Jeanine Nieuwenhuis. Andere toppaarden uit deze voortreffelijke moederlijn zijn: Genua TC, Bretagne, Armani, Grenoble. Klik op de banner onderaan deze pagina voor meer info over de moederlijn.

Vader Ferdeaux was succesvol in de Lichte Tour Ook als vererver breekt hij steeds meer door. Veel van zijn nakomelingen scoren hoog op keuringen. Al deze nakomelingen worden gekenmerkt door ras en lichtvoetige bewegingen. Van Ferdeaux zijn drie zonen goedgekeurd bij het KWPN. Via zijn vader Bordeaux, die gefokt is uit de bekende dressuurstam van De Baey, en moedersvader Ferro is het beste van Europa toegevoegd aan de topmerrielijn van Jerveaux.

Fokker: Familie Beijer, Boven-Leeuwen
Eigenaar: S. Brauwers, Varsenare (Bel)

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl