Ga naar de inhoud

Dressuurhengst

Va Bene

Va Bene, kleinzoon van Vitalis, is één van de meest gewilde en getalenteerde hengsten van Duitsland en dit jaar in samenwerking met Zuchthof Wadenspanner en Gut Wettlkam beschikbaar op ons station.

Geweldige houding

Naast zijn prachtige donkere voskleur valt Va Bene op door zijn geweldige houding, zijn fantastische balans in zijn basisgangen en zijn aanleg voor verzamelen. Dat is een aangeboren talent van de kleinzoon van Vitalis die zich geweldig laat rijden en een heel relaxt karakter heeft.

 

Va Bene boekte al opmerkelijke, sportieve successen. Dat begon met een uitmuntende 50-dagen test in Schlieckau met een totaal gemiddelde van 8.59. Va Bene won meerdere jonge paardenproeven met cijfers tot een 9,0. Als vijfjarige kwalificeerde Va Bene zich voor het Bundeschampionat en plaatste zich daarmee voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In 2022 als zesjarige won Va Bene een kwalificatie voor het Bundeschampionat met een 8,7. Hij nam in Ermelo met Johanna Wadenspanner deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden.

Nakomelingen

Va Bene lijkt zijn kwaliteiten door te geven aan zijn nakomelingen. De veulens worden gekenmerkt door een bovengemiddelde draftechniek, met veel souplesse en balans. Daarbij hebben de veulens heel veel uitstraling en een goed karakter. Op veilingen betaalden kopers topprijzen voor de veulens van Va Bene. Op meerdere veulenkampioenschappen boekten zijn veulens hoge klasseringen. Dat maakt Va Bene tot één van de meest gewilde en meest dekkende dressuurhengsten van Duitsland.

 

Afstamming

Va Bene´s vader Veneno 6 (mv.Diamond Hit) was finalist op het Bundeschampionat in 2015 en nam in 2022 met Rose Oatley deel aan het Europees Kampioenschap voor junioren in Hartpury. Veneno 6 is een zoon van de Vivaldi-zoon Vitalis, die zich de afgelopen jaren tot één van de meest succesvolle verervers heeft ontwikkeld. Hij is ondermeer vader van wereldkampioen Vamos Amigos.

Va Bene’s moeder Passion is een volle zus van Preziosa, de Bundeschampionat-kampioene van de vierjarige Duitse rijpaarden in 2009. Haar vader Belissimo M was in 2018 Hannoveraanse Hengst van het Jaar. De Grand Prix hengst is één van de stempelhengsten van de Duitse dressuurfokkerij.

Grootvader Piaster schreef Beierse fokkerijgeschiedenis vanaf Stoeterij Wadenspanner. Hij bracht een aantal goedgekeurde zonen en 30 paarden met resultaten op hoog niveau in dressuur en springen. In 2002 werd hij ‘Hengst van het jaar’ in Beieren.

Fokker en eigenaar: Maria en Walter Wadenspanner

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Download / E: orders@stalbrinkman.nl

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl