Ga naar de inhoud
Nieuws

Drie hengsten erbij: Pride, Resoluut S.A. en Rock and Roll

Pride, Resoluut S.A. en Rock and Roll zijn na het KWPN-voorjaarsonderzoek goedgekeurd en beschikbaar op ons station.

De vierjarige premiehengst Pride was vorig jaar al populair bij de fokkers. Na zijn goedkeuring en goede tests in Duitsland overtuigde de zoon van Secret uit de volle zus van Jovian in Ermelo met zijn sterke galop, goede stap en fijne draf. De vos, waarvan de eerste veulens opvallen, kreeg een heel goed rapport. Pride is gefokt door familie Ten Bosch in Driel en in eigendom van Sönke Rothenberger.
Fragment uit het onderzoeksrapport: Pride is een sympathieke hengst die ijverig is en werklust toont. Hij is attent voor de hulpen van de amazone en laat zich zeer goed bewerken. De stap is viertakt met lichaamsgebruik en bodem. De draf blinkt uit in takt, de hengst heeft veel afdruk, ruimte en zweefmoment. Het achterbeen zou hierin nog een fractie vlugger mogen ondertreden, hij geeft wel een goede reactie aan de hulp. De galop toont zeer veel kracht, afdruk en mechaniek. De hengst heeft cadans, ook laat hij schakelvermogen en aanleg tot sluitvermogen zien. Hij maakt een opwaarts silhouet, waarbij de aanleuning bij momenten nog wat stiller mag blijven.

Rom Vermunt kocht Rock and Roll (m.Wynton x Flemmingh) op de veiling in Lunteren van zijn fokker Lansink. De royale zoon van de preferente hengst Bordeaux uit de stam van Blue Hors Kingston valt op met zijn fraaie voorhand en souplesse.

Fragment uit het onderzoeksrapport: Rock and Roll is een sympathieke en evenwichtige hengst die zijn werk met veel inzet doet. De stap is in de viertakt, met ruim voldoende overstap en een goed lichaamsgebruik. De draf is vanuit het achterbeen goed aangesloten. De hengst heeft hierin balans en zelfhouding, maar zou daarbij nog iets resoluter onder kunnen treden. De galop heeft een goede drietact, het achterbeen springt onder en maakt een bergopgaand silhouet. In alle drie de basisgangen laat de hengst iedere pas een goede beentechniek en souplesse zien. De hengst laat een goede houding en balans zien. Rock and Roll heeft een hele evenredige verrichting laten zien.

Resoluut S.A. hebben we afgelopen winter klaargemaakt voor de hengstenkeuring en is weer terug bij ons op stal na zijn goedkeuring op 14 mei. De vos is gefokt door Stal Archem en nu in eigendom van Conny Viscaal. Zijn moeder wordt internationaal in de sport uitgebracht door Wesley Mulder. Zijn van Pegase en grootvader Emerald zijn nauw aan elkaar verwant en geven hun goede achterhandtechniek door aan Resoluut S.A.

Fragment uit het onderzoeksrapport: De galop is actief met een goede ruimte en een fractie op de voorhand. Resoluut S.A. springt met veel afdruk, vlug van de grond en met het lichaam naar boven. Resoluut S.A. springt met een goede beentechniek waarbij hij de sprong achter opvallend goed afmaakt. Resoluut S.A. toont macht aan de sprong. Als springpaard heeft Resoluut S.A. veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

De volledige rapporten waarbij door het KWPN geen cijfers meer worden gegeven zijn te vinden op de KWPN-website en in de KWPN-database.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl