Ga naar de inhoud
Nieuws

Duitse premiehengst komt naar Twello

75_Zackerey - Don Juan de Hus_693_7347-min

“Afgelopen zaterdag hebben we samen met Gerard Korberd in de online-veiling van het DSP de geprimeerde hengst van Blue Hors Zackerey x Don Juan de Hus gekocht. We zijn er heel blij mee en ik denk dan het mooie aanvulling is op onze dressuurhengsten. We zijn voorafgaand aan de keuring al naar Zuid-Duitsland gereden om hem thuis te bekijken. Het is een hele complete hengst met veel uitstraling. Hij beweegt met veel kracht en houding en liet zich thuis in de training aan de longe ook heel goed zien. Daarbij heeft hij een interessante afstamming. Hij heeft nog geen naam, die met een Z moet beginnen. Wie een idee heeft mag hem doormailen”, vertelt Koen.

De donkerbruine hengst verdiende op de keuring van het DSP zijn goedkeuring en was één van de vijf premiehengsten. Hij heeft een stokmaat 1.68m en is als veulen geregistreerd bij het Oldenburger Verband.

Zijn vader Blue Hors Zackery is één van de beste zonen van de tophengst Blue Hors Zack en behaalde in 2018 op de Oldenburger Hengstenkeuring als beste vierjarige hengst de Hauptprämie. Moeder Donna Argentina is een dochter van de bekende WK-deelnemer Don Juan de Hus (Jazz x Krack C). Overgrootmoeder Ally Mc Beal is een dochter van Argentinus en vervolgens zien we in haar pedigree de namen van de topverervers Rubinstein I, Weltmeister en Furioso II. De bekende internationale Grand Prix-merrie Rafalca (Jan Ebeling, USA) is de volle zus van Ally Mc Beal, die de in Oldenburg en Westfalen gekeurde premiehengst Jeraldo (v.Johnson) bracht. Ze is de halfzus van de goedgekeurde hengst Sir Rubin (v.Sir Donnerhal I) die in de Lichte Tour is uitgebracht.

section overline

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Download / E: orders@stalbrinkman.nl

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl