Ga naar de inhoud
Nieuws

Misstap wordt dekhengst Ferguson fataal

Dinsdag 7 februari maakte de bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx) op stal bij zijn eigenaar Rom Vermunt een misstap die leidde tot een ernstige blessure. Ferguson is direct overgebracht naar de kliniek. Een urenlange operatie leek succesvol. In de uren en dagen daarna knapte Ferguson echter niet op en moest vrijdag erop besloten worden om de hengst te laten inslapen.
Niet alleen een enorm verlies voor zijn ontdekker en eigenaren Rom Vermunt en Harld Bruinier, maar ook voor de fokkerij.

Ferguson ontpopte zich de afgelopen jaren tot één van de beste verervers bij het KWPN. Van de 55 in het stamboek opgenomen dochters zijn er 19 elite, 2 keur en 22 ster. Zes dochters hebben het sportpredicaat behaald, zes slaagden voor de EPTM en 22 deden dat voor de IBOP. Negen daarvan slaagden met een totaal van meer dan 80 punten! De fokwaarde dressuur van Ferguson is met 130 punten en een betrouwbaarheid van 78% dan ook bijzonder hoog.

Naast zijn goedgekeurde zoon Kyton (mv.Ferro), die vorig jaar drie KNHS-titels won, maakte de in Hannover geboren Ferguson naam met zijn nakomelingen in de Pavo Cup en op het WK voor jonge dressuurpaarden. Zijn dochters Lightning Star en My Precious wonnen de Pavo Cup en meerdere nakomelingen eindigden op het podium. Lightning Star won daarbij ook een medaille op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Ferguson blijft middels zijn diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl