Ga naar de inhoud
Nieuws

Kyton in training bij Edward Gal

Kyton, die vorig jaar met Bart Veeze in het Z2, ZZ-licht en ZZ-zwaar drie KNHS-titels op rij won, staat sinds enkele maanden in training bij Edward Gal.

Een concrete wedstrijdplanning is er nog niet maar het eerste publieke optreden voor de combinatie staat wel al gepland. Dat wordt de hengstenshow bij ons in Twello op tweede paasdag. Kyton, zoon van de onlangs op jonge leeftijd overleden Ferguson, blijft bij ons beschikbaar voor de dekdienst.

“Mede-eigenaren Harld en Jeanette Bruinier kennen Edward al vanaf zijn ponytijd en hebben altijd contact gehouden. Eerder heeft Edward voor ons de naar Engeland verkochte hengst Indigro klaar gemaakt voor de Grand Prix en dat is heel goed gegaan. Edward was altijd al gek van Kyton en toen werd één en één twee”, legt zijn eigenaar en ontdekker Rom Vermunt uit.

Kyton werd vanaf zijn vierde opgeleid door Bart Veeze. “Bart was heel succesvol met Kyton en het was geen makkelijke keuze. Wij zijn ook heel gek met Bart en hij heeft meerdere paarden van ons te rijden. Die samenwerking blijft ook gewoon bestaan. Maar zonder Bart te kort te doen zou je gek zijn als je het niet doet om je paard door Edward te laten rijden. Hij heeft zoveel paarden succesvol opgeleid naar de Grand Prix”, aldus Rom. “Het is natuurlijk nog een lange weg maar het ziet er veelbelovend uit. In onze ogen is het echt een paard voor de Grand Prix.”

Kom maandag 10 april naar onze show en overtuig jezelf van de talenten van Kyton. 

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl