Ga naar de inhoud
Nieuws

Kyton en Kannan jr tweede in aanlegtest KWPN Hengstenkeuring

Op de aangepaste KWPN Hengstenkeuring waren er op zaterdag 7 februari aanlegtesten voor de vijf en zesjarige hengsten. De springhengsten werden met cijfers beoordeeld door Henk van den Broek en Hester Klompmaker. Kannan jr behaalde in de tweede omloop twee negens onder het zadel van Wolfgang Zimmermann. Daarmee kwam de zoon van Cornet Obolensky op de tweede plaats.

Bart Veeze reed Kyton (foto) naar de tweede plaats bij de zesjarige dressuurhengsten met een 9,5 voor zijn galop en een 9 voor zijn stap en voor de harmonie tussen ruiter en paard.

Bij de vijfjarige hengsten was er een mooie score van 82 punten voor First Date en Gerdiene Maree. Voor de stap en draf ontving hij een 8,5 voor galop, harmonie en totaalindruk ontving First Date een 8.

Bart Veeze was in de weken voorafgaand aan de keuring al naar Ermelo gereden voor opnames die tijdens de online hengstenkeuring zijn getoond. Daarin reed Bart met Jerveaux bij de zevenjarige hengsten. Met Imposantos kwam hij samen in de baan met In Style. Met prachtig commentaar van Monique Peutz liet Imposantos zijn talenten en ontwikkeling in de training zien.

Heeft u de optredens van onze hengsten tijdens de online hengstenkeuring gemist, dan kunt u die terugzien op KWPN.tv.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Download / E: orders@stalbrinkman.nl

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl