Ga naar de inhoud
Nieuws

Kyton en Bart Veeze KNHS-Indoorkampioen ZZ-licht

Kyton heeft met zijn ruiter Bart Veeze met overmacht de KNHS Indoortitel in het ZZ-licht gewonnen. Op zondag 6 maart won Kyton beide onderdelen van het kampioenschap. “Kyton is echt een paard dat in de proef steeds enorm zijn best doet. Die gaat later echt Grand Prix lopen”, lacht Bart. De titel volgt voor het duo na de Hippiade-titel in de klasse Z2 vorig jaar september.

“Dat is mooi”, is de eerste reactie van Bart Veeze. “Afgelopen zomer al Z2 kampioen op de Hippiade. Kyton heeft vorige week al ZZ-zwaar gelopen en heeft daar zijn kwalificatie voor de komende outdoorkampioenschappen ook al binnen. Dat was bewust omdat binnenkort alle hengstenshows weer beginnen en een fijne voorbereiding voor dit kampioenschap vandaag. Vanochtend heb ik heel fijn gereden. In de Kür reed ikzelf net iets te voorzichtig. Kyton gaf me vanochtend echt een goed gevoel.”

Het programma voor Bart en Kyton is voor de komende tijd al bekend. “Nu even vakantie en dan beginnen in april de WK-selecties. Ik denk dat Kyton wel een goede kans maakt op het WK als ik zie hoe makkelijk als hij zijn proeven loopt. We hebben altijd gezegd dat Kyton een proevenpaard is. Hij is in mijn ogen geboren om later Grand Prix te lopen. Hij sluit zo makkelijk en heeft zo’n geweldig achterbeen. Hoe ouder hij wordt, hoe beter. Hij heeft geen zwakke punten. Dat is ideaal. Zijn eigenaren Rom Vermunt en Harld Bruinier willen hem in principe aanhouden. Kyton gaat het in ieder geval doen. Of ik daarbij ga horen, dat gaan we zien. Kyton doet er in de ring altijd een schepje bovenop. Ik hoef ook nooit baan te verkennen met hem.”

Kyton is dit seizoen dagelijks met vers sperma beschikbaar voor de fokkerij

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl