Ga naar de inhoud
Nieuws

Ukato ontvangt postuum het keurpredicaat

De KWPN-hengstenkeuringscommissie heeft Ukato het keurpredicaat toegekend. Ukato hoort al jaren bij de beste springpaardenverervers van de wereld. Op de ranglijsten van Horsetelex, Hippomundo en de WBFSH bevindt Ukato zich in de top 50. De erkenning bij het KWPN zat er aan te komen. Nu zijn fokwaarde springen 140 punten is, was het reglementair toegestaan om het predicaat toe te kennen.

Ukato zou dit jaar 21 jaar oud worden, ware het niet dat de zoon van Stakkato eind 2014 plotseling overleed. Hoewel er nog heel beperkt diepvriessperma van hem beschikbaar is, zien we de onderscheiding als een erkenning voor zijn kwaliteiten. Voor met name de fokkers die hun Ukato-dochters inzetten in de fokkerij is het keurpredicaat een waardevolle aanvulling op het papier van de veulens.

Nog wekelijks onderscheiden de nakomelingen van Ukato zich op internationale wedstrijden. In Wellington is Ideaal ES (mv.Conway) met de Italiaan Filippo Marco Pignatti momenteel bezig met een goede reeks resultaten. In de top van de wereldranglijst doet voormalig wereldbekerwinnaar Alamo (Ukato x Equador) nog steeds van zich spreken. Van Ukato hebben meer dan 100 nakomelingen een sportstand van 1.40m en hoger, waarvan de meeste ook internationaal zijn uitgebracht.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl