Ga naar de inhoud
springhengst

Ibolensky

Ibolensky is één van de best fokkende hengsten van zijn jaargang. Hij geeft zijn onbegrensde vermogen en fantastische techniek door aan zijn kinderen. Dochter Magic Linda DL was winnaar van de GMB-competitie 2021.

Kleur: Bruin

Maat: 1.73m

Geboren: 2013

Stamboek: KWPN, DWB

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

Een van de beste

Ibolensky is zonder twijfel één van de best fokkende hengsten van de I-jaargang (2013). Uit zijn eerste jaargang (2017) is zijn zoon Mister Collin goedgekeurd en werd ook Mix P (mv.Heartbreaker) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hun jaargenote Magic Linda DL (Ibolensky x Tangelo van de Zuuthoeve) won met Jasmin Seppäla de GMB-competitie voor vierjarige springpaarden.

In de eerste bezichtiging 2020/2021 behaalde Ibolenksy een 100 procent score met alle vier zonen die werden aangewezen voor de tweede ronde van de KWPN-hengstenselectie. De commissie roemde de hengsten om hun royale model en het vermogen, overzicht en de goede techniek waarmee ze zich toonden. Nevantos (m. Evantacaterina van Tangelo van de Zuuthoeve, fok/ger. G.J. Heijting, Groessen) en No Mercy v/h Noddeveld (m.Celina van Untouchable, fok/ger. A. van Rooy, Berlicum) sprongen in de tweede ronde overtuigend en verdienden de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek.

Ook de dochters van Ibolensky bezorgen hun vader goede scores. Van de twaalf in het stamboek opgenomen merries zijn er 9 ster en 2 al elite.

Prestaties

Ibolensky wordt door Miranda Harrington in het 1.40m uitgebracht. Ze werden na een foutloze barrage vijfde in de VHO Trofee op de KWPN Hengstenkeuring 2023.

Tijdens het KWPN voorjaarsonderzoek van 2016 was Ibolensky een van de meest opvallende springhengsteen en werd dan ook ingeschreven met zeer goede cijfers (8,5 voor reflexen, techniek en vermogen). Naast zijn uitzonderlijke springkwaliteiten viel hij ook op met zijn goede basisgangen.

Afstamming

Vader Cornet Obolensky won teamgoud voor Duitsland op het EK van 2011 en nam deel aan de Olympische spelen in Beijing in 2008. Intussen behoort Cornet Obolensky al jaren tot de wereldtop van beste springpaardenverervers.

Catriona Z, de moeder van Ibolenksy, bracht naast Ibolensky ook de Zangersheide goedgekeurde hengst Diamond Z (v.Diamant de Semilly), die internationaal succesvol is in het 1.50m. Catriona Z’s vader, Contender, is ook een grootheid in de springpaardenfokkerij. Met vele goedgekeurde zonen en Internationale springnakomelingen behoort hij al jaren tot de top. Grootmoeder Femmenor V (Nimmerdor x Apple King xx) bracht de internationale springpaarden Pourquoi, Charme Z, Quick and Easy Z I en II, Cuando Z en Ensemble van de Molenberg Z en Royal Discovery. Met Samantha McIntosch nam de zoon van Ramiro deel aan de Olympische Spelen van Sydney.

Fokker/eigenaar: Nico Wouters van den Oudenweijer, Elst

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl