springhengst

Ibolensky

Ibolensky is zonder twijfel de best fokkende hengst van de I-jaargang (2013). Uit zijn eerste jaargang (2017) is zijn zoon Mister Collin goedgekeurd en werd ook Mix P (mv.Heartbreaker) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hun jaargenote Magic Linda DL (Ibolensky x Tangelo van de Zuuthoeve) won met Jasmin Seppäla de GMB-competitie voor vierjarige springpaarden.

Kleur: Bruin

Maat: 1.73m

Geboren: 2013

Stamboek: KWPN, DWB

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

100% score voor Ibolensky

In de eerste bezichtiging 2020/2021 behaalde Ibolenksy een 100 procent score met alle vier zonen die werden aangewezen voor de tweede ronde van de KWPN-hengstenselectie. De commissie roemde de hengsten om hun royale model en het vermogen, overzicht en de goede techniek waarmee ze zich toonden. Nevantos (m. Evantacaterina van Tangelo van de Zuuthoeve, fok/ger. G.J. Heijting, Groessen) en No Mercy v/h Noddeveld (m.Celina van Untouchable, fok/ger. A. van Rooy, Berlicum) sprongen in de tweede ronde overtuigend en verdienden de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek.

Ook de dochters van Ibolensky bezorgen hun vader goede scores. Van de tien in het stamboek opgenomen merries zijn er 7 ster en 2 al elite.

3e plaats op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch

Ibolensky begon het Corona-jaar 2020 goed met een derde plaats in de 1.30/1.35m rubriek op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch Inmiddels heeft hij zijn eerste 1.40m parcoursen gesprongen. Dat kost hem met zijn onbegrensde vermogen geen enkele moeite. 

Tijdens het KWPN voorjaarsonderzoek van 2016 was Ibolensky een van de meest opvallende springhengsteen en werd dan ook ingeschreven met zeer goede cijfers (8,5 voor reflexen, techniek en vermogen). Naast zijn uitzonderlijke springkwaliteiten viel hij ook op door zijn goede basisgangen.

Afstamming

Vader Cornet Obolensky won teamgoud voor Duitsland op het EK van 2011 en nam deel aan de Olympische spelen in Beijing in 2008. Intussen behoort Cornet Obolensky al jaren tot de wereldtop van beste springpaardenverervers.

Catriona Z, de moeder van Ibolenksy, bracht naast Ibolensky ook de Zangersheide goedgekeurde hengst Diamond Z (v.Diamant de Semilly), die internationaal succesvol is in het 1.50m. Catriona Z’s vader, Contender, is ook een grootheid in de springpaardenfokkerij. Met vele goedgekeurde zonen en Internationale springnakomelingen behoort hij al jaren tot de top. Grootmoeder Femmenor V (Nimmerdor x Apple King xx) bracht de internationale springpaarden Pourquoi, Charme Z, Quick and Easy Z I en II, Cuando Z en Ensemble van de Molenberg Z en Royal Discovery. Met Samantha McIntosch nam de zoon van Ramiro deel aan de Olympische Spelen van Sydney.

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl