Ga naar de inhoud
Springhengst

Legend VDP

Kleur: Bruin

Maat: 1.69m

Geboren: 2016

Stamboek: KWPN

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

Internationaal gestart

Legend VDP sprong met Henk Federiks tijdens het CSI4* Braunschweig begin maart zijn eerste 1.40m en deed dat gelijk tweemaal foutloos. Daarmee maakt Legend VDP, die in januari 2020 ingeschreven werd ingeschreven bij het KWPN met een mooie score van 82 punten, de verwachtingen waar.

Rapportage

Legend VDP is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en balans. De galop is lichtvoetig, actief en heeft een goede ruimte en een goede gedragenheid. Legend VDP springt zeer goed met het lichaam naar boven met goede reflexen. De hengst springt met een zeer goede voorbeentechniek en een goed ruggebruik waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Legend VDP lijkt voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Legend VDP veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Afstamming

De bekende sportmerrie Cendy VDP, de moeder van Legend VDP, werd door familie Van der Pol als veulen aangekocht op de Eliteveulenveiling in Borculo. Een goede investering, want de merrie groeide uit tot één van de allerbeste merries van haar jaargang. Naast een loopbaan in de sport, waarin ze excelleerde op de KWPN jonge paardenkampioenschappen, op het WK in Lanaken en vele internationale successen boekte in het 1.50m met Rianne Nalis en met haar huidige amazone Oda Charlotte Lyngvaer, is Cendy VDP ook ingezet voor de fokkerij. Ze bracht naast Legend VDP de stermerrie Grand Prix VDP (v.Numero Uno), die net als haar moeder met hoge springcijfers in het stamboek werd ingeschreven.

Cendy VDP is een dochter van de interessant gefokte en op 1.50m acterende Triomphe de Muze (Chin Chin x Galoubet A x de topmerrie Ifrane x). Haar moeder bracht nog twee 1.30m paarden en komt uit een sportieve familie, die meerdere goed presterende paarden bracht. De moederlijn krijgt nog meer waarde dankzij de topverers als Corland, Indoctro en Nimmerdor.

De vader van Legend VDP, Grand Slam VDL, was met 90 punten de verrichtingstopper van zijn jaargang. Inmiddels is de zoon van de topvererver Cardento succesvol op 1.50m niveau. Grand Slam VDL is net als zijn de goedgekeurde en KWPN-erkende Dallas VDL (v.Douglas), die met Jur Vrieling succesvol is op het hoogste niveau, gefokt uit de Heartbreaker-dochter Wonder A.S. De merrie bracht meerdere topspringpaarden voert verder het bloed van de topverervers Mr.Blue, Nimmerdor en de volbloed Erdball xx.

Verrichtingscijfers:

Galop (2x) 8
Reflexen (2x) 8.5
Techniek (2x) 8.5
Vermogen 8
Rijdbaarheid 8
Instelling 8
Aanleg 8

Totaal 82

Fokker/eigenaar: A. van de Pol, Bathmen

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl