Ga naar de inhoud
Nieuws

Bart Veeze rijdt Kyton en Imposantos naar titels op NK Dressuur

Bart Veeze was dé man van het KNHS Kampioenschap dressuur 2022. Hij won vier rubrieken en twee titels. Na die in het ZZ-zwaar met Kyton voegde Veeze het kampioenschap in de Lichte tour toe aan zijn palmares. Dat deed hij met Imposantos, waarmee hij al een imponerende staat van dienst heeft opgebouwd. Twee jaar geleden wonnen ze op hetzelfde evenement de titel in het ZZ-zwaar. Met Kyton won Bart zijn derde titel op rij. Vorig jaar won de combinatie het Z2-kampioenschap op de Hippiade en in maart imponeerden ze met de KNHS-indoortitel in het ZZ-licht. “Dit laat wel zien hoe goed Kyton is.”

Met Kyton won Bart op het NK Dressuur de titel in het ZZ-zwaar door beide proeven te winnen. In de Kur op Muziek haalden ze zelfs een score van ruim 78 procent. Daarmee was hun derde titel op een rij een feit. “Dit laat wel zien hoe goed Kyton is. Dit is abnormaal”, reageert Bart.
“Deze is titel is nog mooier dan de vorige twee. Dit is pas de tweede ZZ-zwaar wedstrijd van Kyton. In maart werden we ZZ-licht kampioen. Ik zag op Horses.nl voorbijkomen dat dit mijn derde titel op rij zou kunnen zijn. Dat had ik eigenlijk helemaal niet moeten lezen. Maar dat het nu wel lukt is echt mega.”

Kyton en Bart zijn nog in de race voor een ticket voor het WK jonge dressuurpaarden begin september in Ermelo.

“Ja, gelukt. Een dubbelslag”, lacht Bart Veeze, gevolgd door een zucht. “Dit is niet goed voor je hart en voor je alles.” Bart wint op het NK Dressuur ook de titel in de Lichte Tour met Imposantos.

 

Dit is het al zoveelste kampioenschap dat Veeze met Imposantos (Wynton x Krack C) wint. “Dat maakt het ook wel een beetje moeilijker. De druk wordt steeds groter. Ik moet ook steeds weer bewijzen dat het niet zo maar wat is. Ik neem nu alle tijd om Imposantos voor te bereiden op de overstap naar de Grand Prix. Hij zit ook in het dekseizoen en krijgt voorlopig even wedstrijdpauze.”

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl