Ga naar de inhoud
Nieuws

Dutch Dream topper in Duitse korte test

Dutch Dream (Dream Boy x Fürst Romancier) won eind februari de VSN Trofee in Nederland. Niet alleen in Nederland is de jury gecharmeerd van onze in Oldenburg goedgekeurde hengst. Hij liep vandaag in de tweedaagse test in Warendorf naar de topscore van 8,64.

Duitsland test dit jaar in een pilot de tweedaagse verrichtingstesten voor drie- en vierjarige hengsten, als mogelijk alternatief voor de 14-daagse test. Vorige week vond in Vechta de eerste ‘minitest’ plaats (gelijktijdig met de zadelkeuring), deze week staan er drie op het programma. De eerste in Warendorf, die vanmorgen werd afgerond.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Dutch Dream dit jaar een sporttest zou lopen. Maar in de test in Münster-Handorf eind januari was de in Oldenburg goedgekeurde Dutch Dream (v.Dream Boy) een pechvogel. Door een ongelukje bij het losrijden, kon hij niet worden beoordeeld door de jury. De donkere vos herstelde snel en werd vervolgens VSN-kampioen in Kootwijkerbroek.

Nu heeft Dutch Dream alsnog een Duits testresultaat achter zijn naam en wel het beste van de dag in Warendorf. De vierjarige zoon van Dream Boy keur en de topmerrie Hollywood Tarpania scoorde gemiddeld een 8,64. Dutch Dream kreeg een 8 voor de stap, een 8,8 voor de draf, een 8,7 voor de galop, een 8,8 voor de rittigkeit en een 9 voor de instelling. “Deze hengst wil altijd aanpakken”, aldus de jury in het commentaar.

Vers sperma van Dutch Dream is dagelijks beschikbaar

Bron: Horses,nl. bewerkt

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl