Ga naar de inhoud
Dressuurhengst

Rock and Roll

Rock and Roll valt op met zijn beentechniek, souplesse en goede inzet. Goedgekeurd bij het KWPN met een mooi rapport.

Kleur: Bruin

Maat: 1.71m

Geboren: 2021

Stamboek: KWPN

Dekgeld: € 1.000,- excl. BTW

Verrichtingsrapport

Rock and Roll is goedgekeurd bij het KWPN met een mooi verrichtingsrapport. Dit jaar staan er geen cijfers in het rapport. Het onderzoeksrapport klinkt als volgt:

Rock and Roll is een sympathieke en evenwichtige hengst die zijn werk met veel inzet doet. De stap is in de viertakt, met ruim voldoende overstap en een goed lichaamsgebruik. De draf is vanuit het achterbeen goed aangesloten. De hengst heeft hierin balans en zelfhouding, maar zou daarbij nog iets resoluter onder kunnen treden. De galop heeft een goede drietakt, het achterbeen springt onder en maakt een bergopgaand silhouet. In alle drie de basisgangen laat de hengst iedere pas een goede beentechniek en souplesse zien. De hengst laat een goede houding en balans zien. Rock and Roll heeft een hele evenredige verrichting laten zien.

Exterieur

Rock and Roll is een rassige hengst die over een ruime belijning beschikt. Hij heeft een sprekend hoofd met een zeer goed gevormde hals. Dit komt ook in de beweging onder het zadel tot uiting. De schouder is ruim voldoende van lengte en ligging. De schoft loopt lang door, de rug is week en lendenen zijn wat arm bespierd. De croupe is goed van vorm en ligging. Het voorbeen en het achterbeen zijn goed ontwikkeld en zijn correct gesteld. De koten zijn lang en correct gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld, de verzenen zijn een fractie ondergeschoven.

Afstamming

Zijn vader Bordeaux is preferent op grond van zijn sterke verervingskwaliteiten. De zoon van United was kampioen op de KWPN-hengstenkeuring, succesvol in de sport op het hoogste niveau en is gefokt uit de bende dressuurstam van De Baey, die bekend is van Rubinstein, Amon, Ahlerich en Rembrandt.

Zijn moeder Jade-Sarina heeft twee preferente ouders, de Grand Prix-hengst Wynton en NMK-reservekampioene Sarina. Zij is ook grootmoeder van de hengst Blue Hors Kingston (v.Toto jr.). Sarina is een dochter van Flemmingh. De elitemerrie kwam in de sport uit in de klasse Z2 en slaagde met hoge cijfers in de IBOP met een 9 voor haar drafHaar moeder is een halfzus van de hengst Transvaal en gefokt uit de bekende Karla-stam die veel sportpaarden heeft gebracht.

Fokker: G.B.J. Lansink, Hengelo
Eigenaar: Stal Rom Vermunt V.O.F., Geesteren

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl