Ga naar de inhoud
SPRINGhengst

O'Blue

Winnaar van de KWPN Hengstencompetitie met foutloos resultaat. Zoon van Chacco-Blue en de merrie Cereedom, die drie internationale springpaarden bracht.

Kleur: Donkerbruin

Maat: 1.72m

Geboren: 2019

Stamboek: Zangersheide

Dekgeld: € 900,- excl. BTW

Foutloos

Met Maxi de Weert in het zadel heeft O’Blue met zes foutloze parcoursen indruk gemaakt in de KWPN Blom’s hengstencompetitie. Hij springt ook onder het zadel met veel vermogen, een mooie manier en is daarbij super te rijden.

Geweldige instelling

O’Blue is goedgekeurd bij Studbook Zangersheide. De commissie was onder de indruk van zijn inzet, goede techniek ven surplus aan vermogen. We hebben veel vertrouwen in de hengst die we in gezamenlijk eigendom hebben met Gerard Korbeld. O’Blue is een evenwichtige hengst die met veel balans en kracht beweegt. O’Blue is wat ze in het Engels een ‘clear round machine’ noemen. Met zijn geweldige instelling en gelijkmatige manier van springen zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Afstamming

Zijn afstamming en goede model maken het plaatje compleet. Zijn vader Chacco-Blue is de onbetwiste nummer 1 van de wereld. Hij is natuurlijk vader van Olympisch kampioen Explosion W en tientallen Grand Prix-paarden die wekelijks de Grote Prijzen domineren.

Moeder Cereedom VDL (Chin Chin x Baloubet du Rouet x Nimmerdor) is elite preferent en prestatie. Zelf sprong ze naar mooie scores op de keuring en tijdens de aanlegtest. Haar oudste drie nakomelingen springen internationaal. Grande Dame (v.Zirocco Blue VDL) komt in Amerika met Charly Jayne uit in het 1.40m. Haar volle zus Havanna is elitemerrie en door de Duitser Sven Fehl in het 1.45m uitgebracht. Havanna is haar zus achterna gegaan en momenteel is ze actief in Amerika. J’Adore (v.Carambole) springt op 1.45m niveau met de Franse amazone Lalie Saclier. Grande Dame’s enige nakomeling Kane (v.Cornet Obolensky) springt in het 1.30m.

Grootmoeder Tereedom VDL bracht vier internationale springpaarden. Overgrootmoeder Jereedom staat aan de basis van vele goede springpaarden en uitstekende fokmerries. De moederlijn (stam 4294) komt uit Holstein en heeft met Landgraf I en Caletto I een interessant fundament. Met de grote namen Nimmerdor, Baloubet du Rouet en Chin Chin is de familie op de VDL Stud door familie Van de Lageweg ontwikkeld tot een topstam. Waaruit veel zeer goede springpaarden en fokmerries, waaronder het Grand Prix paard For Freedom zijn voortgekomen.

Fokkers: Gerard Korbeld, Mariëlle Boerrigter en Jamie Oude Wesselink
Eigenaren: Gerard Korbeld en Stal Brinkman

Aanvraag doen?

Neem eenvoudig contact met ons op.

Koen Brinkman

T: 06-30263274 / E: info@stalbrinkman.nl

Orderformulier

Vul het bestelformulier in

Willie Brinkman

T: 06-55854110 / E: info@stalbrinkman.nl